(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Acı Badem Yağı

 10,00 88,00

Acı badem yağı (Bitter Almond oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Prunus Amygdalus Amara (Bitter Almond) Kernel Oil

OriginTurkey (Türkiye)

CAS No : 9013-76-1

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: ACIBAD01 Kategoriler: , ,

Açıklama

ACI BADEM YAĞI

Cilt ve Saç Bakımında Acı Badem Yağı Mucizesi!

Günümüzde hepimiz doğaya olan özlemimizle atölyelerimizde, evlerimizde doğal ürünlerin mucizevi faydalarını anlamaya çalışıyor, yapacağımız ürünlerde de kendimize farklı alternatifler arıyoruz. Geçmişten günümüze insanlık tarihi aslında bin yıldır hayatın bu önemli gerçeğiyle tanışıyor. Cildimiz için doğal nemlendiriciler, saçlarımız için doğal şampuanlar, sabunlar, losyonlar, kremler kullanarak kendimizi ödüllendirip, keyfimize keyif, satışlarımıza satış katıyoruz.

Şimdi sizlere Anadolu’da ana tanrıça Kibele kültüründe önemli bir yer tutan, soğuk kış mevsiminin ölü bir sessizlik ve renksizliğe gömdüğü tabiatı, yeşermeden sabırsızca açtığı çiçeklerle tam bir mucizeye dönüştüren, toprağın uyanışı baharın gelişini müjdeleyen, mitolojide pek çok hikayenin merkezine oturmuş Acı Badem Yağı’ndan bahsedeceğiz…

Baharda ilk çiçek açan badem ağacından kimi zaman çiçekleriyle döllendiği bir bakireden, kimi zaman da ana tanrıçanın sevgilisi Attis’in kesilen erkekliğinden dökülen döllerden yetiştiğinden bahsedilir. Yeşermeden açan çiçekleri ile Trakya’da hüzünlü bir aşk hikayesinde efsaneleşir.

Hem besleyici hem de nemlendirici badem yağı deyince; aklımıza acaba tatlısı mı, yoksa acısı mı olarak gelebilir. Şüphesiz badem yağının hem acısı hem de tatlısı çok faydalıdır. Badem yağları genel olarak tatlı badem ürünleri kullanılarak üretilse de, kaliteli yağlar acı bademden elde edilir. Temelde tatlı badem yağı sabit yağ sınıfına girmektedir.

Acı Badem Yağı’nda yağ asitleri bulunmaz ve bu yüzden esansiyel yağ sınıfına girer. En sık tercih edilen yağ çeşitleri arasında bulunan Acı Badem Yağı sıklıkla cilt ve saç bakımında tercih edilmektedir.

Latincesi “Prunus dulcis” denilen, ortalama 50 yıl ömrü olan badem ağaçlarının tohumları sadece yağı için değil, günümüzde çok sevdiğimiz faydalı kuruyemiş olarak da tüketilmektedir. Geçmiş zamanlarda badem ağacının tohumları ezilerek badem sütü, öğütülerek un, preslenerek badem yağı elde edilmiştir.

Cildimizi besleyen, A, B ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin badem yağının faydaları saymakla bitmez. Çünkü cilt bakım ürünlerinde bolca bulunan vitaminlerin çoğunu badem yağı doğal yapısıyla karşılar. Cildimiz tarafından sürdüğümüzde kolayla emilen badem yağı derimizin gözeneklerini kapatmadığı için kısa bir sürede etkisini gösterir.

Şampuanlarınıza, saç kremlerinize, losyonlarınıza, doğal sabunlarınıza, keyifli banyo sularınıza da ekleyebileceğiniz kaliteli Acı Badem Yağı’nı web sitemizden gönül ferahlığı ile sipariş edebilirsiniz…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…