(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Almond Butter

 70,00 500,00

Katı tatlı badem yağı (Sweet Almond Butter). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Prunus Amygdalus Dulcis Oil & Hydrogenated Vegetable Oil & Tocopherol (1%)

OriginSpain (İspanya), Italy (İtalya), France (Fransa)

CAS No : 8007-69-0 / 68334-28-1/ 52-02-9

Temizle
Stok kodu: ALMONDBUTTER Kategoriler: , , ,

Açıklama

Ege’nin muhteşem büyüsünü tamamlayan badem ağaçlarına rastladınız mı hiç? Can Yücel’in şiirlerinde sıklıkla selamladığı badem ağacı baharın en erkencisidir. Hafiften durulunca rüzgar, elveda yağmur, merhaba deyince güneşin ilk ışımasıyla birlikte ortaya çıkıverir badem ağacının sabırsız çiçekleri. Öyle bir görsel şölen sunar ki bakanlara adeta efsaneye göre sevdiğini beklerken umutsuzluktan badem ağacına dönüşüveren Phyllis’in güzelliğini taşırlar. Minik lila renk çiçeklerinin içindeki bitkiler ise bambaşka mucizelerdir.

Kışın rüzgarda sallanan kuru dalların bahar gelir gelmez ilk uyanan olması, o kuru dalların tatlı çiçeklerle dolup taşması, o çiçeklerin içinde bademlerini saklaması… Tümü ayrı birer mucize ama asıl mucize olan ise o bademin cilt üzerindeki etkileri!

Tatlı badem yağı, cilt ürünlerinin en çok aranan ismidir. Krem, losyon, sabun, saç bakım ürünleri başta olmak üzere kişisel bakım ve kozmetiğin her alanında badem yağı içeren bir ürün bulmak mümkündür. Ancak tatlı badem yağı işlem görmüş değil, doğal yollardan elde edilen bir yağ ise etkisi çok daha özel olacaktır.

Tatlı badem yağının içerisindeki tekli yağ asitlerinin dudak çatlatmaları üzerinde koruyucu etkisi bulunmaktadır. Tatlı badem yağı ile zenginleştirilmiş formüllü bir dudak balmı dudaklarınızı dış etmenlere karşı korurken aynı zamanda tatlı aroması da çok hoşunuza gidecektir. Yapılan araştırmalar tatlı badem yağının cilt tonunu eşitlediğini, döküntü ve kızarıklıklar da oldukça etkili olduğu gözlemlenmiştir. Tüm cilt tiplerine uygun olan badem yağı sabunlarının güneşli günlerde oluşabilecek lekelenmeler için de tercih edilebilmektedir. O küçük badem taneciklerinde bir sürü vitamin saklıdır. A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri bunlardan sadece birkaçıdır. Son dönemlerde gebelik durumlarında da sıklıkla tercih edilen badem yağı, cilt çatlaklarına iyi geldiği ve onardığı için anne bebek bakım ürünlerin çoğunda bulunmaktadır. Adı gibi faydaları da tatlı badem yağının bir diğer kullanım alanı ise makyaj temizliğidir. Tonik ve makyaj yıkama sularında tercih edildiğinde cildi kurutmadan, yatıştırarak temizleme etkisine sahiptir.

Badem ağaçlarının güzelliği gözümüzü kamaştırırken; badem yağından gelen güzellik ile siz de göz kamaştırın…

Hoşunuza gidebilir…