(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Aloe Vera Butter

 40,00 325,00

Katı Aloe Vera yağı (Aloe Vera Butter). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocos Nucifera Oil 

Origin : Central South America (Orta Güney Amerika)

CAS No: 8001-31-8 / 85507-69-3

Temizle
Stok kodu: ALOEBUTTER Kategoriler: , , ,

Açıklama

Hepimizin adını sıklıkla duyduğu aloe vera tarih boyunca pek çok farklı isimlerle anılmış, anıldığı isimler ise faydalarından esinlenilerek ortaya çıkmıştır. Aloe veranın anavatanının neresi olduğu tam olarak bilinmemekle beraber Mezopotamya olduğu düşünülmektedir. Tarihi bundan 5.000 yıl önceye kadar uzanmaktadır. Eski Mısırlılar aloe vera için “ölümsüzlük bitkisi” adını kullanmışlardır. Bu adı konan kişinin Cleopatra olduğu söylenir. Hatta Cleopatra banyosunda aloe vera ve keçi sütü kullanır, güneş yanıklarında da yine aloe vera yağını tercih ediyordu. Bunun yanı sıra aloe vera yağının sadece fiziksel tedavilerde değil, verdiği koku ile ruhani tedavilerde de etkili olduğu düşünülüyordu.

Başka bir rivayete göre Büyük İskender aloe vera yetiştirmek için bir ada fethetmiş, yaralı askerleri tedavi edebilmek için burada yetişen aloe veraları kullanmıştı.

Aloe veraya verilen bir başka ad ise “tanrının asası” idi. Bu adı yanıkları iyileştirdiği ve tıp alanında pek çok fayda sağladığı için Araplar tarafından almıştı.

Birçok bölge, birçok farklı kültürde farklı farklı unvanlar alan aloe vera gerçekten de cilt sağlığı için oldukça önemli ve faydalı bir bitkidir. İçeriğinde yoğun miktarda E,C ve A vitamini bulunan bitki, cildi onarırken yatıştırma işlemini de yapıyor. Bunun yanı sıra aloe vera yağı yüksek bir potasyum ve kalsiyum kaynağı. Tam da bu sebeple yapılan araştırmalar gösteriyor ki; aloe vera yağı yüz ve boyundaki ince çizgileri gidermede de işe yarıyor. Özellikle Mısır döneminde yanık tedavilerinde kullanılan yağ, yanıklardan kalan izleri de en aza indirmeye çalışıyor. Sadece onarım değil korumada da öneme sahip olan aloe vera yağı, iyi bir anti-oksidan etkisiyle cildi zararlı güneş ışınlarından koruyor. (Güneşten koruma etkisi ortalama 20 faktörlük bir güneş kremi kadardır.) Doğal jel yapısı sayesinde cildi sıkılaştırma etkisi ise en son yapılan araştırmalardan elde edilen yeni bilgiler arasındadır.

Eskiden adını çok duymadığımız ancak kullandığımız pek çok krem ve losyonda bulunan aloe vera yağını tüm doğal sabun, krem ve losyon yapımlarınızda kullanabilir; kendi sihrinizi kendiniz yaratabilirsiniz!

 

Aloe Vera Butter ile tarifler

 


Hoşunuza gidebilir…