(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Ardıç Yağı – Juniper Oil

 160,00 2.300,00

Ardıç Yağı (Juniperus Communis Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Juniperus Communis Oil

CAS No : 8002-68-4

Üretim Metodu / Method of Production : Distillation (Distilasyon) /

Açıklama

Ardıç Yağı (Juniper Oil) nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Ardıç Yağı (Juniper Oil) nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Juniperus communis olarak bilinen ardış ağacında yetişen meyvelerden elde edilen bitkisel bir yağdır. Tıbbi ve aromatik özelliklerinden dolayı yüzyıllardır çeşitli medeniyetler tarafından kullanılmıştır. Ardıç yağının saç ve cilt için bir çok faydaları vardır. Bundan dolayı bu bitkisel içerikli yağ kozmetik sektöründe sıklıkla tercih edilmektedir. Araştırmalar ardıç meyvesi esansiyel yağının 80’den fazla aktif bileşen içerdiğini ortaya koymuştur. Bu aktif bileşenlerden en göze çarpanları bu yağa eşsiz özellik katan antifungal, antibakteriyel ve antioksidan özellik katan bileşenlerdir. Odunsu kokuya sahip olan bu bitkisel yağ, başta kozmetik sektörü olmak üzere aromaterapide ve ev hijyen ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Ardıç esansiyel yağı ne işe yarar?

  • Juniper Oil, doğal antiseptik özelliklere sahip bir bileşendir. Bundan dolayı yıllardır cilt tahrişleri için yardımcı tedavilerde sıklıkla içeriklerde yer almıştır.
  • Sivilce ve akne ile yapılan tedavilerde tercih edilen bir içeriktir. Yapılan araştırmalarda sivilceye karşı etkili olduğu gözlemlenmiştir. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26007187/
  • Böcek ve haşerileri uzaklaştırmada kullanabileceğiniz doğal bir yöntemdir. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2090123216300376
  • Ardıç yağının içeriğinde bulunan bileşenlerden biride polifenoller’dir. Bu doğal bileşenler antioksidan özelliklere sahiptir. Dolayısıyla dermizi serbest radikallere karşı korunmasında etkilidirler.
  • Fotoyaşlanmaya karşı etkilidir. Fotoyaşlanma uzun süre güneşe maruz kalmamızdan kaynaklanan bir problemdir. Juniper oil Myrcene içermektedir. Bu bileşenin en önemli özelliği serbest radikalleri nötralize etmesidir.
  • Bir diğer sahip olduğu bileşen α-Pinen dir. Antiinflamatuar etkisi ile bilinen bu bileşen cilt tahrişini sakinleştirmede yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla kaşıntı ve kızarıklık gibi yaygın belirtilere karşı rahatlama sağlamaktadır. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6726717/
  • Saç dökülmesi ve kepek gibi saç problemlerinde kullanılan bir yağdır. Zengin içeriklerinden biri olan Amentoflavon sayesinde daha güçlü ve sağlıklı saçların oluşumuna yardımcı olmaktadır.

 

Ardıç esansiyel yağı, bir çok yağ ile uyum sağlamaktadır. Ancak bu yağı tek başına cildinize sürmeniz yerine hindistancevizi yağı, susam, kabak çekirdeği, argan, tatlı badem veya kayısı çekirdeği yağı gibi taşıyıcı yağlarla seyrelterek kullanmanızda fayda vardır. Bununla beraber,  Bergamot, Buhur, Sardunya, Greyfurt, Portakal, Limon otu ve Biberiye gibi uçucu yağalrla iyi uyum sağlamaktadır.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…