(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Aspir Yağı

 10,00 40,00

Aspir yağı (Safflower oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Carthamnnus tinctorius (Safflower) seeds  oil

OriginTurkey (Türkiye)

CAS No : 8001-23 -8

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: ASPIR01 Kategoriler: , ,

Açıklama

ASPİR YAĞI

Safflower oil

Trend Aspir Yağı’nın Mucizevi Etkileri…

Günümüzde sık kullanılan moda ve trend yağların başında gelir Aspir Yağı… Güncel bir diyete başladığımızda, spa’lara gitmeden önce “Neler yapmalıyız?” diye kaynakları araştırırken, karşımıza mutlaka “Sabah kalktığınızda bir kaşık Aspir Yağı için!” şeklinde öneriler görürüz. Vücudumuz için potansiyel birçok faydası olsa da; cildimiz için inanılmaz etkileri vardır Aspir Yağı’nın. Kozmetik sektöründe, özellikle doğal sabun yapımında ve cilt bakım ürünlerinde de popüler bir bileşen olarak sıkça kullanılmaktadır.

Aspir’i hepimiz biliyoruz ki; sarı ve turuncu renkleri olan parlak bir bitkidir. Ülkemizde de aspir bitkisi yetiştirilmektedir. Güzel görüntüsü nedeniyle bir süs bitkisi olan aspir, tohumlarından elde edilen yağın farklı alanlarda kullanımı nedeniyle adından söz ettirmektedir. Aspir Yağı da bu bitkinin tohumlarından soğuk pres yöntemiyle elde edilir.

Omega 3 ve 6 yağları, kalsiyum, fosfor, demir, B1, B2, B3 ve E vitaminleri, antioksidanlar, antiseptikler açısından oldukça zengin olan ve cildin sebum üretimini dengeleyen Aspir Yağı tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olur, cilt hücrelerinin ışıl ışıl parlamasını sağlar. Cildin nem dengesini korumaya yardımcı olan Aspir Yağı doğal bir nemlendiricidir.

Tarihte çok uzun bir geçmişi vardır Aspir Yağı’nın… İnsanlık tarihinin en eski ürünlerinden biridir. İlk kez 14. yy’da Eski Mısır zamanında mumyaların Aspir Yağı ile boyanmış çarşaflara sarıldığı da bilinmektedir. Amerikan yerlileri arasında da en çok tercih edilen yağlardandır. Hindistan’ın da şu anda dünya çağında Aspir Yağı’nın en önemli üreticisi olduğu bilinmektedir.

Cilt ve saç güzelliği için kullanımının giderek artması ile, Aspir Yağı da günümüzde daha fazla kullanılan bir yağ olmayı başarmıştır. Aspir Yağı, doymamış yağ asitlerinden zengindir. İçerisinde oleik, linoleik ve linolenik asit bulunmaktadır. Bu yağlar elzem yağ asidi grubunda olup, vücutta yapılamadığı için dışarıdan alınması zorunlu olan yağ asitleridir.

Aspir Yağı’nın 100 gramı yaklaşık 720 kalori olup, yemeklere eklenen bir yemek kaşığı miktarı yaklaşık 110-120 kcal enerji sağlamaktadır. Aspir bitkisi tohumu, yağ içeriği ile birlikte, yüksek kalitede protein de içermektedir.

Faydaları sayfalara sığmayan bu mucizevi yağı doğal sabunlarınızda, şampuan ve kremlerinizde, losyon ve dudak balmlarınızda hiç düşünmeden kullanabilir, gönül rahatlığıyla kalite ve huzurun doyumuna ulaşabilirsiniz!

Ek bilgi

Kaç ml

50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…