(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Baobab Yağı (Organik)

 40,00 250,00

Organik Baobab yağı (Organic Baobab oil ). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Adansonia Digitata

Origin : Kenya (Kenya)

CAS No : 91745-12-9

Temizle
Stok kodu: ORG-BAOBAB Kategoriler: , , , ,

Açıklama

Organik Boabab Yağı

Küçük Prens kitabının satırlarında baobab ağacından sıklıkla bahsediliir. Kahraman baobab ağaçlarını devasa çalılara benzetir. İşte o kitapta bahsedilen devasa ağaç, esas olarak kitabın asıl esin kaynağıdır. Kitabın yazarı Antoine de Saint-Exupery bir pilottur. Uçağı çöle düşer, dört gün burada mahsur kalır ve çöl baobab ağaçları ile çevrilidir. Yazar mahsur kaldığı sürede baobab ağaçlarını pek çok farklı karaktere uyarlar ve ortaya Küçük Prens kitabının esin kaynağı çıkar… Peki nedir bu devasa ağacın sihri?

Anavatanı olan Afrika’da ise baobab, “hayat ağacı” olarak anılmaktadır. Çünkü bu koca yaşlı ağaç 3.000 yıldır Sahra Çölü’nin ortasında adeta yıllara meydan okuyarak yaşamaktadır. Üstelik bir baobab ağacı asla ölmüyor. Nasıl mı? Baobab ağacı kesilse hatta yakılsa bile toprağa değen minik bir baobab lifi yaşama tutunabiliyor. Ancak kendi döngüsünde yaşamını yitiren bir baobabın bile öldüğü yerel halk tarafından kabul edilmiyor. Çünkü ölümü yaklaşan baobab ağacı gövdesini çürütüyor ve birden yığılarak yaşamına son veriyor. Bu nedenle bir baobab ağacının ölümü “sihirli bir yok oluş” olarak değerlendiriliyor. Üstelik bir baobab ağacı kendi ekosistemini kendi oluşturabiliyor. Böylece bir baobab ağacı hayata elveda dese dahi onun nesli, diğer canlılara ev olmaya devam ediyor… Türlü hayvanların besin ihtiyaçlarını karşılarken bazısının yuvası oluyor. Hatta yalnızca hayvan dostlarının değil insanlarında yuvası olabiliyor. Dünyada baobab ağacının gövdesinin otobüs durağı, dükkan hatta ev olduğu örnekler bile mevcut. Peki cildimize nasıl dokunuyor?

Ne yerel halk ne de Küçük Prens yanılmıyor. Baobab sihirli bir ağaç! Sihri ise yağında gizli! Baobab yağı günümüzde sabun ve kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. Baobab meyvelerinin çekirdeklerinin öğütülmüş hali yağ olarak sıklıkla kullanılıyor ancak mesele bu ürünün doğalını bulmak! Sabunaria dünyanın en güçlü antioksidanlarından olan baobab yağını sabunlarınız ile buluşturmak, cildinize hayat ağacıyla tazelik katmak için burada!

Çünkü bizler sabunlarınız baobab kadar sihirli, ömrünüz baobab gibi ölümsüz mucizelerle dolu olsun istiyoruz…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…