(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Böğürtlen Yağı – Black Berry Oil

 135,00 1.050,00

Soğuk pres Böğürtlen Yağı (Cold Pressed Black Berry Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Rubus Fruticosus Seed Oil

CAS No : 84787-69-9

Açıklama

 

BÖĞÜRTLEN YAĞI (Cold Pressed Black Berry Oil) Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Salkım saçak cezbedici rengi diyoruz! Üstelik kendine özgü aromasıyla tadına aşık olduğumuz böğürtlenden bahsediyoruz! Hatta Doğal Sabun Yapımı, Soğuk Yöntem Sabun Yapımı, krem yapımı ve kozmetik üretim sürecinin en sevilen yağlardan… Bu yüzden Doğal Sabun yapımında cilt bakımımız içinde önemli role sahip! Aynı zamanda hem meyve olarak tüketilmesi, hem de çeşitli kullanım şekilleriyle diğer meyvelerden ayrılıyor. İlk olarak gelin en sevdiğimiz meyvelerden biri olan böğürtleni ve soğuk yöntem Doğal Yağlar serimizden Böğürtlen Yağı (Blackberry oil) ile ilgili her şeyi tüm yönleriyle inceleyelim!

 

Böğürtlen ile ilgili bilmediklerimiz neler?

Öncelikle Gülgiller familyasındandır. Lakin organik asit, mineral ve vitamin deposudur. Bununla birlikte böğürtlenin çiçeklenmesi genellikle Mayıs aylarında başlayıp Ağustos ayına kadar devam etmektedir. Aynı zamanda ilk çağda keşfedilmiştir. Özellikle günümüzde yapılan araştırmalarda cilt güzelliği birçok faydasının olduğu kanıtlanmıştır. Hatta içerisinde C vitamini cildimizin vitamin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Çünkü flavon, flavo noid ve lif bakımından zengindir. Bu yüzden diğer meyve türlerine göre antikse etkisi daha fazladır. Doğal Sabun Yapımı sürecinin aranan yağıdır.

Böğürtlen Yağı nasıl elde edilmektedir?

Böğürtlen her iklimde yetişen bir meyvedir. Başka bir deyişle küçük tomurcuklarının bir araya gelmesi ile oluşur. Böğürtlen yeşilken toplanmaz. Bunun yanında mor ve siyah renge dönünce erginleşmiş oluşur. Bu nedenle onu genellikle yol kenarında çalıların arasında görürüz. Sonuçta böğürtlen tohumlarının soğuk sıkım işleminden geçirilmesiyle Böğürtlen Yağı (Blackberry oil) elde edilmektedir.

Cildimiz için faydaları nelerdir?

Soğuk Yöntem Sabun Yapımı aşamalarında %1-5 arası kullanılmaktadır. İlk olarak cildin elastik özelliğini arttırmakla bilinir. Hatta parlak ve güzel görünmesini destekler. Başka bir deyişle içerisinde cildin ihtiyacı olan kalkojen bol miktarda bulunur. Üstelik meydana gelen tahriş ve istenmeyen kızarıklara iyi gelmesiyle bilinir. Gözaltı morluklarına renk tonunu eşitlemek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda cildin temizlenmesinde etkin çözümdür. Bu yüzden makyaj temizliğinde kullanılabilir. Cilde meydana gelen kesik ve yırtıkların iyileşmesini hızlandırarak leke oluşumunu önlediği bilinmektedir. Böylelikle güneş lekelerinin giderilmesinde de kullanılmaktadır. Cilt bakımı üzerinde meydana gelen lekeleri yok etmesiyle tanınmaktadır.

Doğal Sabun Yapımı ve Soğuk Yöntem Sabun Yapımı sürecinde yaptığınız el yapımı Doğal Sabun, şampuan, krem, losyonlarınızda, serum, maske, peeling, banyo scrupları, banyo toplarınızda Sabunaria kalitesi ve güveniyle rahatlıkla kullanabileceğiniz Böğürtlen Yağı stoklarınıza hemen eklemelisiniz. Kalitesi ve doğallığı ile yaptığınız satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

Hoşunuza gidebilir…