(0543) 923 1370

1-3 günde teslimat / 150 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Borage Yağı (Hodan)

 25,00 225,00

Borage yağı. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: HODAN01 Kategoriler: , , ,

Açıklama

BORAGE  YAĞI / Borago officinalis (Borage) Seed Oil / Hodan Yağı

Boraga bitkisinden elde edilir.Ana vatanı Suriye dir. Benzer iklim içeren ülkelere buradan dağılmıştır. Arı bitkisi de denir. Bazı yayınlarda Hodan çiçeği veya hodan tohumu yağı diye de adlandırılır. Barage yada Hodan tohumu yağı epeyce şifalı bir bitkisel yağdır. Bileşenleri çok güçlüdür.Tarih de birçok kültürlerde alternatif tıp da önemli bir seçenek olarak hep önde olmuş ve bir çok sıkıntıda kullanılmıştır.Biz bu çeşitli kullanımı olan Barage yağının yada Hodan yağının kozmetik tarafındayız.

Kullanımında güvenlik skorları yüksek bir yağdır. Bebek kafa derisinde deriyi yumuşatmak ve bakım yapmak  için 1 damla kullanılırdı. Cilt bakım ürünlerinin karışımların da hep rastlanır.

Borage (hodan) yağında bilinen en yüksek oranda Gamma-linoleik asit (GLA). Bunu Omega 3 yada Omega 6 olarak da isimlendirebiliriz. Bu içerik çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşur. Güçlü anti oksidan etkisi vardır. Cilt yapısında fizyolojisinde çok önemli ve olumlu rol alırlar.Cilde parlaklık verir, pürüzsüz yapar .

Borage bitkisel yağı yağ asitleri açısında çok yoğun bir yağdır. Bu nedenle genellikle diğer aromatik yağlar içine alınarak kullanılması önerilir. Devedikeni yağı,jojoba yağı ve tatlı badem yağı ile hem kolay karışır hem de sinerji oluştururlar. Bu sağlıklı yağ asitleriyle yüklü Borage (hodan) yağı karışıma girdiği diğer aromatik yağlarla özeellikle cildiniz için ideal bir alternatif olacaktır.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…