(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Çam Terebentin Yağı

 10,00 70,00

Çam terebentin yağı (Pine Turpentine Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Turpentine Oil

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 8006-64-2

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: CAMTER01 Kategoriler: , ,

Açıklama

ÇAM TEREBENTİN YAĞI

Pine Turpentine Oil

Solmayan Yeşiliyle Doğal Güzellik İksiri…

Sıcak yaz günlerinde gölgesinden faydalandığımız, parkta oturduğumuz bankta üzerimize dallarını uzatmış o yemyeşil ağaçtır çam ağacı… Solmayan yeşiliyle, bulunduğu bölgenin tehlikeli rüzgarlarında dahi kırılmayan, hikmet ve uzun ömürlülük sembolüdür. Kimi kültürlerde bereketi ve hayatı temsil eder. Gelen yeni yılı kutlamak için şenliklerle süslenir, tepesi aydınlatılır, tepesindeki ışığın güneşi cezbedeceğine inanılırdı. Çam ağacının uzun yaşamı temsil ettiği var sayılırken, kozalaklar da hayatın devamlılığı ve yenilenmesi sembolüdür. Birçok ressamın tuvalinde, şairin satırlarında, şiirin dizelerinde kendine hep yer bulmuştur çam ağacı…

Bugüne kadar adını çok duysak da, faydaları saymakla bitmeyen kendine has kokusu ile çok uzaklardan bile fark edilebilen geçmişten günümüze en çok tercih edilen yağ çeşitlerinden biridir Çam Terebentin Yağı…

100 ile tam tamına 1000 yıl arasında yaşayabilen çam ağaçlarının çocukluğumuzda ormanlardan topladığımız kozalaklardan elde edilir Çam Terebentin Yağı… Kozalaklar çam ağaçlarının çiçekleridir. Doğanın bize sunduğu farklı bir açıdır kozalak! Kozalağın çiçek olduğunu da belki de yeni duymuşuzdur. “terebentin” dediğimiz madde çam ağacından doğal yollarla kendi kendine akabildiği gibi, ağacın çizilmesiyle de elde edilebilir. Çam Terebentin Yağı, kozalakların gövdesinden alınan bal ya da reçinelerden oluşturulup, özel bir damıtma yöntemi ile ayrıştırılarak doğrudan kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Hepimiz biliyoruz ki, doğal yağlardan birçok alanda yararlanmak mümkündür. Son yılların en büyük değişimlerinden biri olan kimyasallardan uzaklaşma çabamız, bizleri daha çok doğal ürünleri malzeme listemize eklemeye ikna etmiştir. Özellikle Çam Terebentin Yağı cilt ve saç bakımında oldukça sık kullanılan bir yağdır. Yaptığımız şampuanlarımızda, kremlerimizde, sabunlarımızda Çam Terebentin Yağı’nı büyük bir titizlikle kullanabiliriz. Çam Terebentin Yağı kullanılan bir ürün ile yapılan banyolar, sürülen kremler cilde parlaklık kazandırarak istenilen o ferahlığı ve canlılığı sağlar.

Çam Terebentin Yağı’nın içinde bulunan doğal özler vücudumuzu sıcacık bir banyo sonrası rahatlatır. Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin bir yağ olan Çam Terebentin Yağı ile saçlarımız doğal güzelliğine kavuşur, cildimiz bir bebek ışıltısı gibi parlar.

İşte tam da bu yüzden, severek yaptığınız ürünlerinize, Çam Terebentin Yağı’nı gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…