(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Ceviz Yağı – Walnut Oil

 22,00 260,00

Cevzi Yağı (Walnut oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Juglans Regia (Walnut) Seed Oil

CAS NO : 8024-09-7

Üretim Metodu / Method of Production : Soğuk Pres (Cold Press)

 

Stok kodu: CEVİZY Kategoriler: , ,

Açıklama

CEVİZ YAĞI – Walnut oil

Efsanevi Güzellik & Roma Kadınlarının Büyüsü…  Romalılar Cevize “Jüpiterin Kral Meyvesi” anlamına gelen “Jovis Glans” adını vermişlerdir. Bu isimi koymalarında haklılar çünkü içeriğinde ki yağ asitleri ve vitaminler onu diğerlerinden ayrı kılmaktadır. Türkiye, Kore, Çin, Afganistan, İran, Irak, Güney Rusya, Hindistan’da yetiştirilen, ana vatanı tam olarak bilinmeyen cevizin faydalarını hepimiz biliriz. Kışın yaprağını döken, aromatik kokulu ağaç türlerinin ortak adıdır ceviz ağacı… Ceviz lif, vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar içerir. Aynı zamanda iç cevizin etrafını saran zarda E vitamini ve antioksidan özelliği sağlayan birçok bileşikler bulunmaktadır. Büyük bir emekle hazırlayacağınız kremleriniz, doğal sabunlarınız, losyonlarınız, şampuanlarınızda kullandığınız malzemelerinizi kalite ile buluşturmak çok önemlidir. Ceviz Yağı latince “Juglans Regia” olarak adlandırılır ve ceviz meyvesinin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasından elde edilir. Bununla beraber bitkisel yağ bileşimleri üretim koşullarından büyük ölçüde etkilenmektedir. Walnut oil soğuk pres olması önemlidir. Bunun önemi yağın içindeki esansiyel yağ asitlerinin zarar görmeden üretilmesinden kaynaklıdır.

Soğuk Sıkım Ceviz Yağının Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yağı faydaları içeriğindeki  vitamin ve minerallerden kaynaklanmaktadır.  Bu yüzden birçok alanda kullanılır. Ceviz içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin birçok faydası tespit edildiğinden dolayı yağ ve yağ asitleri konusunda da pek çok araştırma yapılmıştır. Ceviz Yağı M.Ö. 300’lü yıllarda Yunanlılar ve Romalılar keşfetmiştir. Güzelliklerine düşkün olarak bilinen efsanevi Roma kadınları, ceviz yağlarını güzellik rutinlerine dahil etmişlerdir. Besleyici, yenileyici, antioksidan özellikler içermektedir. Aynı zamanda ciltlerimizi yatıştıran ve yumuşatan saçlarımıza ışıl ışıl parlaklık kazandırmaktadır. Oldukça ilgi gören ve tercih edilen, A,E,C ve B grubu vitaminler açısından zengindir. Tüketici dostu, yenilikçi Ceviz Yağı ile yapacağınız ürünler hiç şüphesiz size de hayallerinizin ötesinde keyifler yaşatacaktır!

  • Ceviz yağı aktioksidanlar açısından zengindir. Dolayısıyla dış etkenlere karşı cildi serbest radikallere karşı korur.
  • Walnut oil sağlıklı saçlar ve cilt için gerekli olan E vitamini kaynağıdır.
  •  Polifenoller açısından zengindir .
  • İçeriğinde potasyum oranı yüksek olmasından dolayı saç büyümesine yardımcı olmaktadır.
  • Omega-3 içermesinden dolayı saç dökülmelerine ve kepeğe karşı üretilen ürünlerin içeriklerinde sık sık yer almaktadır.
  • Cildi nemlendirir ve daha parlak bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…