(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Fındık Yağı – Hazelnut Oil

 17,00 170,00

Fındık Yağı (Hazelnut oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Corylus Avellana Seed Oil

CAS NO : 84012-21-5 / 185630-72-2

 

 

Stok kodu: FINDIKY Kategoriler: , ,

Açıklama

FINDIK YAĞI – Hazelnut Oil

Dünya’nın En İyi Fındıklarıyla Cildimizin Dansı… Fındık deyince bizim aklımıza ülkemiz gelir! Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görürüz fındığı… Geçmişi ve yetiştiriciliği 5000 yıl önceden başlamaktadır. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde Dünya’nın en iyi fındıkları Doğu Karadeniz Bölgemizde yetişir. Hem üretim hem de kalite bakımından Türk fındıklarına rakip bir fındıktan bahsetmek neredeyse imkansızdır. Fındık sözcüğü, Antik çağlarda Karadeniz Bölgesi’nin adı olan “Pont Exinus”tan türetilen “pontik” sözcüğünden meydana gelmiştir. Fındık Akdeniz, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine Doğu Karadeniz’den adını da beraber getirerek yayılmıştır. Fındığın büyük bir enerji kaynağı olması, bedensel yorgunluğu gidermesi, özellikle cildimizi güzelleştirmesi gibi pek çok faydası bilinmektedir. Fındık yağı (hazelnut oil) faydaları içeriğindeki bileşenlerde saklıdır.  Demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum yanı sıra çinko bakımından da zengin olan fındığın içeriğinde E vitamini, protein ve cildimiz için son derece yararlı Omega 3 barınmaktadır.

Tanrı’nın insanlara ihsan eylediği beş kutsal meyveden birisi olan fındığı, Antik Çağ’ın en büyük tarihçisi Herodotos, “Herodot Tarihi” eserinde, Fındık Yağı’nın nasıl çıkarıldığını tarif etmektedir. O zamanlarda fındık içlerinin bir torbaya konulup sıkılmasıyla Fındık Yağı elde edilmesi, günümüzde de fındıktan yağ elde edilmesinde kullanılan usullere benzemektedir. Toplanan fındıkların preslenmesiyle elde edilen Fındık Yağı, doğal yağlar bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir.

Fındık Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Fındık Yağı kullanarak cildimiz için harikalar yaratabiliriz. Besleyici ve nemlendirici olması dolayısıyla cildin fazla yağ üretmesini önler. Cildimizin yumuşak ve esnek yapısını korumasına yardımcı olur. Bu özellikleri ile bile yaptığınız doğal ürünlerde etkileyici sonuçlar alabilirsiniz. Fındık yağının faydaları;

  • Cilt tarafından kolayca emilmektedir. Dolayısıyla katmanları besleyerek nemli kalmasına katkıda bulunmaktadır.
  • Hazelnut oil, aşırı sebum oluşmasını engeller. Çünkü deri üzerindeki büzücü özelliği sayesinde aşırı sebumun oluşmasına izin vermez. Buna bağlı olarak sivilce oluşumunuda engellenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Yağının içeriğinde yer alan antioksidanlar, E vitaminleri ve linoleik asit sayesinde yaşlanma karşıtı ürünlerin vazgeçilmez bileşenlerinden biri olmuştur.
  • UV ışınlarının neden olduğu tahrişin azaltılmasında etkilidir.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…