(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Fındık Yağı

 12,00 49,00

Fındık Yağı (Hazelnut oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Corylus Avellana Seed Oil

CAS NO : 84012-21-5 / 185630-72-2

 

 

Temizle
Stok kodu: FINDIKY Kategoriler: , ,

Açıklama

FINDIK YAĞI

Hazelnut Oil

Dünya’nın En İyi Fındıklarıyla Cildimizin Dansı…

Fındık deyince bizim aklımıza ülkemiz gelir! Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olarak görürüz fındığı… Geçmişi ve yetiştiriciliği 5000 yıl önceden başlasa da hepimizin bildiği gibi ülkemizde Dünya’nın en iyi fındıkları Doğu Karadeniz Bölgemizde yetişir. Hem üretim hem de kalite bakımından Türk fındıklarına rakip bir fındıktan bahsetmek neredeyse imkansızdır.

Fındık sözcüğü, Antik çağlarda Karadeniz Bölgesi’nin adı olan “Pont Exinus”tan türetilen “pontik” sözcüğünden meydana gelmiştir. Fındık Akdeniz, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine Doğu Karadeniz’den adını da beraber getirerek yayılmıştır.

Kökeni Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’nın ılıman bölgeleri olan fındık ağacının meyvesi sert bir kabuk içerisindedir. İçinde bol miktarda nişasta ve yararlı yağlar barındırır. Çok geniş kullanım alanına sahip olan bir atıştırmalık olsa da pek çok alanda görünmez bir kahraman olarak karşımıza çıkar. Fındığın büyük bir enerji kaynağı olması, bedensel yorgunluğu gidermesi, özellikle cildimizi güzelleştirmesi gibi pek çok faydası bilinmektedir. Demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum yanı sıra çinko bakımından da zengin olan fındığın içeriğinde E vitamini, protein ve cildimiz için son derece yararlı Omega 3 barınmaktadır.

Tanrı’nın insanlara ihsan eylediği beş kutsal meyveden birisi olan fındığı, Antik Çağ’ın en büyük tarihçisi Herodotos, “Herodot Tarihi” eserinde, Fındık Yağı’nın nasıl çıkarıldığını tarif etmektedir. O zamanlarda fındık içlerinin bir torbaya konulup sıkılmasıyla Fındık Yağı elde edilmesi, günümüzde de fındıktan yağ elde edilmesinde kullanılan usullere benzemektedir. Toplanan fındıkların preslenmesiyle elde edilen Fındık Yağı, doğal yağlar bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir.

Fındık Yağı’nda bulunan faydalı bileşenleri yaptığımız şampuanlarda, kremlerde, losyonlarda, doğal sabunlarda, dudak balmlarında kullanmak için birçok sebep var! Fındık Yağı kullanarak cildimiz için harikalar yaratabiliriz. Besleyici ve nemlendirici olması dolayısıyla Fındık Yağı cildin fazla yağ üretmesini önler. Cildimizin yumuşak ve esnek yapısını korumasına yardımcı olur. Bu özellikleri ile bile yaptığınız doğal ürünlerde etkileyici sonuçlar alabilirsiniz.

Atölyelerinizde, evlerinizde, çalışma alanlarınızda hiç düşünmeden kullanabileceğiniz Fındık Yağı ile yapacağınız şahane ürünler ile stoklarınızı geliştirebilirsiniz.

Fındık Yağı keyfinizi en doruklara çıkarmak için sizleri bekliyor!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…