(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Guar Gum

 37,00 240,00

Guar Sakızı – GUAR-GUM  Kozmetik için uygundur.

Kıvam verici olarak kullanılır.

Emülgatör

Stok kodu: GuarGum Kategoriler: , , ,

Açıklama

Guar Sakızı – Guar Gum

Yarı kurak iklime sahip olan Kuzey batı Hindistan ve Pakistan’nın bazı bölgelerinde ekilip, hasat edilmektedir. Guar zamkı, guar fasulyesinin tohumlarında elde edilen, beyaz veya bej renktedir. Bir çok sektörde emülgatör olarak kullanılan guar sakızı, kozmetik sektöründe kalınlaştırıcı ve stabilize edici özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir. Guar gum nedir? Kozmetikte kullanımı nasıldır?

Guar gum nedir?

Guar tohumlarından veya cyamopsis tetragonoloba’dan elde edilir.  Aynı zamanda guaran ismi ile de anılmaktadır. Etkili bir bağlayıcı aynı zamanda diğer kıvamlaştırıcılara nazaran daha uygun fiyatlıdır. Guar sakızı tamamiyle bitkisel kaynaklıdır. Dolayısıyla vegan içerikli üretimlere uygundur. Suda çözünür. Ancak pH değeri yüksektir. Ne var ki çözeltilere kıvam verebilmek için biraz pH değerini sitrik asit ile düşürmek gerekebilir. Genellikle tipik kullanım seviyesi %0,2-2 seviyeleridir. Yalnızca harici kullanım içindir.

 Guar Sakızının Kozmetikte Kullanımı?

–        Guar gum ile ürünlerin viskozitesi artmaktadır.

–        Ürünlerin raf ömrünü arttırmaya yardımcı olmaktadır.

–        Su kaybının önlenmesini engeller.

–        Cildin daha pürüz olmasına yardım eder. Aynı zamanda cilde nem kazandırır.

–        Nem kazandıran guaran saç ve saç derisinide kuruluktan korumaktadır.

–        Kirlerin temizlenmesine yardım etmektedir.

–        Yüzey aktif maddelerle birlikte kullanıldığında köpüğü artırabilir

  • Losyon, tıraş ve krem yapımında emülgatör görevi görür.
  • Statik yükten kaynaklı sürtünmeyi azaltır. Kullanıldığı cilt bakım  ürününün daha pürüzsüz ve kolay çalışmasına yardımcı olur.
  • Guar gum saç şampuanları, kremleri, yüz maskeleri ve rujlar bir diğer kullanım alanıdır.
  • Elektriklenmeyi azaltır.
  • Katı parçaları askıda tutma özelliği vardır.

Guaran, doğal içerikli hammadde olarak şampuanlarda, rujlarda, saç kremlerinde ve hatta rujlarda dahi kullanabilirsiniz. Toptan guar gum satışımız mevcuttur. Eğer alım yapmak istediğiniz miktarlar yüksek ise iletişim kısmından bizi arayabilirsiniz.

 

Erime noktası250°C
pH6.5-7.5
çözünürlükSuda çözünebilir
ViskoziteYüksek
  • Toptan guar gum satışı için :(0543) 923 1370

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…