(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Haşhaş Yağı

 13,00 125,00

Haşhaş yağı (Poppy Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Papaver Somniferum Seed Oil

OriginTurkey (Türkiye)

CAS No : 84650-40-8

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: HASHAS01 Kategoriler: , ,

Açıklama

HAŞHAŞ YAĞI

Poppy Seed Oil

Doğal Nem Kaynağından Gelen Güzellik Sırları…

Uca doğru sivri tabanının kalp şeklinde olduğu, yaprakları yumurta biçimini andıran bir bitki düşünün… Yazların sıcak geçtiği Doğu Akdeniz’den geçerken orta yağış alan bölgelerinde belki de gördünüz haşhaş bitkisini… Hindistan ve Anadolu’muzda çok eskiden bu yana tarımı yapılır. Botanik biliminde gelincikler familyasının en değerli üyesidir. Boy attıkça yukarı doğru çatallaşan uzun bir sap üstünde meyvesi kapsül şeklinde olur haşhaşın. Bu kapsülde çok sayıda tohumlar bulunur. Bizler haşhaşın tohumunu kullanarak soğuk sıkım üretimle Haşhaş Yağı yaparız.

Doğal sabun yapımının da en çok tercih edilen yağlarından birisidir Haşhaş Yağı… Özellikle Haşhaş Yağı kullanılarak özenle yapılmış bir sabun, el ve yüz yıkarken verdiği nemlilik ile cildimizin aradığımız yumuşaklıkta ve parlaklıkta olmasını sağlar. Hem zihinsel, hem bedensel olarak rahatlatır bizi sabunlarımız. Banyolarımızın en önemli hijyen ve doğallık unsurudur. Burada doğal yaşama duyduğumuz özlemin rolü de büyüktür. Kimyasal ürün kullanmaktansa bize iyi geleceğini bildiğimiz ürünleri tüketmek, bunları üretmek hiç şüphesiz iç rahatlığımız açısından en doğru seçim olacaktır.

Omega 6 ve Omega 9 değerleri açısından zengindir Haşhaş Yağı… Riboflavin, tiamin, oksalik asit, lesitin, alkaloid ve pentozanlar açısından zengin bir besin kaynağıdır. Günümüzde en çok Spa’larda vücuda masaj yapılarak kullanılan Haşhaş Yağı cilt emilimi çok yüksek seviyede olduğu için, kurumuş ve çatlamış ciltler için kuvvetli bir nemlendirici görevini görür. Özellikle sıcacık bir duştan sonra nemli bir cilt üzerine sürülen Haşhaş Yağı ile çok yüksek verimlilik alınabilmektedir. Güçlü bir E vitamini kaynağı olduğu içinde özellikle saç bakımında saçların gösterişli olması için yapılan şampuanlarda da çok tercih edilmektedir.

İçeriğiyle birçok vitamin ve mineral barındıran Haşhaş Yağı’nı doğal sabun yapımında, şampuan, losyon ve kremlerinizde, dudak balmlarında kullanabilir, kaliteli ürün kullanarak yaptığınız keyifli işlerinize şimdiden “merhaba” diyebilirsiniz…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…