(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 250 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Havuç Yağı

 10,00 55,00

Havuç yağı (Carrot oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Brassica napus and Beta Carotene

OriginTurkey (Türkiye)

CAS No : 8002-13 -9 / 7235-40-7

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Temizle
Stok kodu: HAVUC01 Kategoriler: , ,

Açıklama

HAVUÇ YAĞI

Carrot oil

Neşeli, turuncu havuçların doğal sabunlarla dansı!

İşte en sevdiğimiz! Yerken tadına, sesine doyamadığımız şifa kaynağımız… Havuç deyince aklımıza hemen çocukluğumuz geliyor. Annelerimizin ara öğünlerde yememiz için elimize tutuşturdukları, koni biçimindeki sağlıklı neşeli havuçlar…

“Gelin Parmağı”, “Pürçüklü”, “Balkamış”, “Deper Otu”, “Yerebatan”, “Yer Otu”, “Yerekaçan”, “Kızıl ot” olarak da duymuşsunuzdur havucu. Biz küçükken “Havuç yersen gözlerin iyi görür!” derlerdi büyüklerimiz. Hatta II.Dünya Savaşı’nda İngiliz ordusu geliştirdikleri radar teknolojisini gizlemek için, gazetelere pilotlarının iyi görmesinin sebebini havuca bağlayarak demeç vermişlerdir. Faydaları saymakla bitmek havucun… Kozmetik sektöründe de özellikle doğal sabun yapımlarında, şampuan, losyon, kremlerde, dudak balmlarında ve daha birçok üründe faydalanılmaktadır Havuç Yağı’ndan.

Havuç, yüksek miktarda bir A vitamini kaynağıdır. Havucu, düzenli olarak tüketiyorsanız A vitamini sorunu yaşayacağınızı zannetmiyoruz. Bir porsiyon doğranmış havuçta ortalama % 10 K vitamini, % 6 C vitamini ve % 2 kalsiyum bulunur. Yüksek miktarda A vitamini içerir. B6 vitamini, bakır, folik asit, tiamin ve magnezyum içermektedir. Zengin lif, mineral, vitamin ve besin kaynaklarından dolayı çok tercih edilir. Havuçta bol miktarda bulunan A vitamini, vücutta bulunan toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Cilt bakımının özellikle tercih edilen bitkisel yağ çeşitlerinden biri olan Havuç Yağı, günümüzde de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Zengin besin içeriğine sahip Havuç Yağı özellikle cildin nemlenmesinde, saçların ışıl ışıl parlamasında pek çok kozmetik ürünü içeriğinde özellikle doğal sabun yapımında kullanılmaktadır.

Özellikle kimyasal ürünlere karşıysanız Maydanozgiller familyasına ait havuç bitkisinin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla oluşan besleyici ve faydalı Havuç Yağı kullanılarak yapılmış bir doğal sabun içeriğiyle banyolarınızın neşesi olacak, çocuklarınız da el ve yüz yıkarken, sıcacık banyo yaparken bu doğallıktan fazlasıyla yararlanacaklardır.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan Havuç Yağı, vücuttaki toksinlerin atılmasında etkili olup, içeriğindeki E vitamini sayesinde düzenli kullanım halinde cildin nem ihtiyacını önemli ölçüde de karşılayacaktır. Saç sağlığı açısından inanılmaz etkileri bulunan Havuç Yağı’nın A ve E vitaminleri de sizin ve çocuklarınızın saçlarınızın daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

Şimdi neşeli ve en sevdiğimiz Havuç Yağı’nı stoklarınıza eklemenin tam zamanı!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…