(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

İncir Çekirdeği Yağı – Fig Seed Oil

 95,00 1.400,00

İncir çekirdeği yağı (Fig Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Ficus Carica Seed Oil

Origin Turkey (Türkiye)

CAS No90028-74-3

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

 

Stok kodu: INCIR01 Kategoriler: , ,

Açıklama

İncir Çekirdeği Yağı;

İçeriğinde bulunan Omega-3, Omega-6, Omega-9 açısından zengindir. Ayrıca içerisinde K ve B9 vitaminleri de vardır. Ek olarak muadillerine göre daha fazla kalsiyum içerir. Serum, sabun ve krem yapımı formüllerinde tercih edilmesi tesadüf değildir.

İncir Ağacının Kökeni

İlk defa batı asya da olduğuna inanılan incir ağacı daha sonra akdeniz bölgesine dağıtıldığına inanılır. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir. Colombus keşifleri sırasında yanında incir çekirdeklerini yetiştirilmek için götürmüştür. 

 

İncir Çekirdeği Yağı Etkileri;

  • Ölü hücreleri ciltten uzaklaştırmaya yardım eder. İçeriğinde ki omega bileşenleri sayesinde iyi bir nemlendiricidir.
  • Cildin yapı taşı mineraller açısından zengindir. Diğer meyvelere göre 4 ila 50 kat biyoflavonoid antioksidan içerir.
  • Cilt gözeneklerini temizler. Serum yapımı formülleri içerisine ekleyebilirsiniz.

               Kozmetikte Kullanım Alanları;

  • Krem Yapımı
  • Sabun Yapımı
  • Serum yapımı
  • Şampuan Yapımı
  • Maske Yapımı

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…