(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Karanfil Ekstraktı

 43,00 150,00

Karanfil Kökü Ekstraktı. Kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: KRNEKS Kategoriler: ,

Açıklama

Endonezya kökenli bitki türü olan karanfil, syzygium aromaticum ağacından elde edilir.
Karanfil bitkisinin odunumsu bir yapısı vardır ve oldukça keskin bir kokuya sahiptir.
Aynı zamanda asırlar önce Çin’de karanfilin sağlık açısından ne kadar faydalı olduğu fark edildiğinden beri, tıp alanında da kullanılmaya başlanmıştır.
4 mevsim boyunca yapraklarını dökmeyen karanfil ağacı, mersingiller ailesine ait ve boyu 20 metreye kadar uzayan bir türdür.
Hidrokarbon, şahsilik asit ve uçucu yağ maddeleri, tomurcuklarında bulunan maddelerdir.
İklim koşullarının uygun olmaması nedeniyle ülkemizde yetişmez.
Hindistan’da yemekler için kullanılan karanfil, Avrupalılar’da ise (tatlı, turşu, reçel) çeşni görevi yapmaktadır.
Omega3 ve Omega6 vitaminlerinin yüksek miktarda olmasının yanı sıra; sodyum, çinko, fosfor, magnezyum, demir, tiamin, folat, A, C, D, K, E, B6 ve B12 bakımından da zengindir.

Ek bilgi

Kaç ml

100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…