(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Keten Tohumu Yağı – Flaxseed Oil

 20,00 245,00

Keten tohumu yağı (Flax seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Linum Usitatissimum Seed Oil

Origin Turkey (Turkey)

CAS No : 8001-26-1

Üretim Metodu / Method of Production : Cold Press (Soğuk Pres)

Stok kodu: KET01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Keten Tohumu Yağı Nedir? Faydaları nelerdir? Kozmetikte kullanımı?

Keten tohumu yağı (Flexseed oil) nedir? Bitkinin tohumlarının öğütülerek ve sonrası preslenmesi ile elde edilen bir yağdır. Bununla beraber omega 3 yağ asitleri bakımından zengin bir kaynaktır. Dolayısıyla Latince adı olan Linum usitatissimum ‘un anlamı “çok faydalı” demektir. Bununla beraber bu bitkisel yağ çoklu doymuş yağ asitleri bakımından zengin, doymuş yağ asitleri açıcındanda düşüktür. Çok eski dönemlerden beri insanlar keten tohumunu yetiştirmektedir. Mavi çiçeklere sahip olan bu faydalı bitki tarihsel olarak Almanya, Fransa ve Kanada’nın bozkır bitki örtüsüne sahip alanlarında ekilmiştir. Aynı zamanda Mısır ve Orta Doğu’dan Hindistan ve Çin’e kadar uzanan bir alanda üretilip faydalarından besin ve cilt bakımı olarak faydalanılmıştır. Keten tohumu yağı cilde faydaları oldukça etkileyicidir.

Cilde faydaları nelerdir?

Flexseed oil, cilt için üç güçlü bileşene sahiptir. Bunlar omega 3 yağ asitleri, lignanlar ve antioksidanlardır. Bu üç bileşenden biri olan yağ asitleri, cildi nemli ve pürüzsüz tutmaya yardımcı olmaktadır. Cilt nemini kaybetmeye başladığı zaman kurumaktadır. Kuruyan cilt kırışıklıkların çoğalmasının nedenlerinden biridir. Dolayısıyla cilt bakımı yapıyorsak cildimizin nemine önem vermeliyiz. Bu konuda en iyi yardımcılarımızdan biridir keten tohumu yağı.

Antioksidanların en önemli özelliği dış faktörler dediğimiz kirli hava, kimyasallar, güneş ışığı ve rüzgar gibi etkenlere karşı ciltte savunma mekanizmasını oluşturmasıdır. Bu bitkisel yağın içeriğinde ki antioksidan bileşenler deri üzerinde savunma bariyeri oluşturarak bu zararlı etkenlerin etkilerini en aza düşürmeye yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla hassas cildimiz korunmuş olmaktadır.

Özellikle cilde yardımcı olan diğer bir bileşeni lignanlardır. Tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardım etmektedir. Cilt tonunun eşitlenmesine ve sıkılaşmasına katkıda bulunmaktadırlar.

Saça faydaları nelerdir?

  • İçeriğinde ki E vitamini ve yağ asitleri mükemmel bir nemlendirme kaynağıdır. Özellikle kuru ve yıpranmış saçlar için gerekli bileşenlere sahiptir.
  • Keten tohumu yağı faydaları biride, saç derisi için antiinflamatuar etki göstermektedir. Çünkü içeriğinde ki ALA (alfa-linolenik) asitler bulunmaktadır.
  • Saç foliküllerinin büyümesini teşvik etmektedir. Dolayısıyla saç uzamasını arttırmaya yardımcı olmaktadır.

Keten tohumu yağı nerelerde kullanılmaktadır?

Kozmetik üreticilerin vazgeçilmez bitkisel yağlarından biridir. Özellikle şampuanlarda, kremlerde, losyonlarda, nemlendiricilerde ve serumlarda sıklıkla tercih edilen etken bir maddedir.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…