(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Keten Tohumu Yağı (Organik)

 25,00 140,00

Organik Keten Tohumu yağı (Organic Flax Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Linum Usitatissimum Seed Oil

Origin : EU (Avrupa Birliği)

CAS No : 8001-26-1

Temizle

Açıklama

Keten tohumu yağı, oldukça besleyici olan ve şifa kaynağı olan keten tohumundan üretilmektedir. Aynı tohumu gibi yağı da omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir bu sebeple doktorunuzun size tavsiye ettiği miktarda tüketebilirsiniz.

Keten tohumu yağında %50-%60 oranlarında omega-3 yağ asitleri bulunur ve bunlar alfa-linoleik asit formundadırlar bu nedenle özellikle et tüketmeyenler onu balık yağına alternatif olarak değerlendirirler. Keten tohumu en iyi bitki bazlı protein kaynaklarından birisidir bu sebeple vegan ve vejetaryenler için en büyük protein sağlayıcıdır. Aynı zamanda her bir minik keten tohumunda yüksek miktarda lif bulunur.

Dikkat etmeniz gereken şey ise keten tohumu yağı buzdolabında olmadığı sürece hoş olmayan bir koku yayar ve hızla kireçlenir. Soğuk hava koşullarında bile yalnızca birkaç hafta raf ömrü vardır, bu nedenle yaz aylarında buzdolabında kış aylarında ise buzdolabı dışında serin ve kuru bir ortamda oksijen almayacak şekilde saklanabilir.

Keten tohumu yağı artık neredeyse tüm aktarlar da bulunabilen ancak organik ve doğal olanının bulunması oldukça önemli olan bir yağ çeşididir. Elde ediliş aşamasında, sıkım aşamasına kadar kullanılan tekniklerde hiçbir katkı maddesinin ilave edilmemesi yağın etkisi açısından oldukça büyük önem taşır.

Keten tohumu yağı, keten bitkisinin olgunlaşmış tohumlarının kurutulup soğuk preslenmesiyle elde edilen sarımsı bir yağdır. İçerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde oldukça ün kazanan keten tohumu yağı, cildi canlı gösterip pürüzsüzleştirmesi ile de bilinmektedir. Cildin aydınlanması, UV ışınlarına karşı koruyucu etkiye sahip olmasının yanı sıra tahrişe bağlı kızarıklarda da oldukça etkilidir. Cildi beslerken nemlendiren keten tohumu yağı, başka malzemelerle kombinasyona uygun yapısıyla hem sabun, hem krem olarak dönüştürülmeye uygundur.

Aynı zamanda el ve tırnak bakımında da keten tohumu yağından faydalanılabilir. Tırnaklardaki kırılma problemleri yaşayanlar, masaj ve bakım yağı olarak da keten tohumu yağını tercih edebilirler.
Şampuan yapımında da sıklıkla kullanılan keten tohumu yağı, saçların daha parlak ve güçlü görünmesine yardımcı olabilir. Organik olması nedeniyle bebeklerinizin banyosunda kullanabileceğiz, onları güvenle koruyacak, nazikçe saracak güzel bir sabun ya da şampuan elde etmiş olursunuz. Dahası masaj yağı olarak da sıklıkla tercih edilen keten tohumu yağını, bebeklerinizin rahatlaması için yine tercih edebilirsiniz.

Doğa dostu olan Sultansha, doğaya zarar vermeden üreteceğiniz her ürünün içeriğini oldukça önemser. Keten tohumu yağı da tamamıyla organik doğal yapısı ile hem çevreye zarar vermez hem de hayvan dostlarımızın temizlikleri için üretebileceğimiz sabun ve şampuanlar için harika bir içerik zenginleştirici olabilir. Vegan üretim yapmak isteyen kişiler için de oldukça faydalı bir yağ olarak karşımıza yine keten tohumu yağı çıkacaktır. Temiz içeriği, faydalı özü ve doğal yöntemlerle elde edilmiş olması her alanda gönül rahatlığı ille kullanabilmemize olanak sağlayacaktır.

Mucizeyi uzaklarda aramaya gerek yok! Mucize doğanın kalbinde, mucize doğanın kendisi. Doğallıkla güzelliğe kavuşmanı, doğayı sevgiyle kucaklamanız dileğiyle…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…