(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Mandalina Yağı

 70,00 760,00

Mandalina (Yeşil) Esansiyel Yağı (Green Mandarin Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Distilasyon Yöntemi İle Elde Edilmiştir

INCI : Citrus Nobilis Peel

Origin : Italy (İtalya)

CAS No : 84929-38-4

Temizle
Stok kodu: MANDARIN Kategoriler: , ,

Açıklama

MANDALİNA YAĞI
Green Mandarin Essential Oil
Yeşil Mandalinadan Gelen Özgünlüğün Estetikle Buluşması…
Halk arasında “Bodrum Yeşili” diye de anılan, kış meyvesi olsa da, yaz aylarında lüks tatil
köylerinde dondurmalarda, kokteyl ve salatalarda lime ya da biçimi limona rengi portakala
benzeyen kumkuat yerine kullanılan “Yeşil Mandalina” veya “Bodrum Mandalinası” şüphesiz
aromasıyla, kokusuyla, yeşil rengiyle, mayhoş ve ekşimsi tadıyla onu rakiplerinden çok daha
özel ve enteresan kılmaya devam ediyor…
Mandalinanın genellikle sarı olanını tercih etsek de; yeşil mandalina sararmış olan
mandalinadan daha faydalıdır. Çünkü yeşil mandalina hiçbir işlem görmeden dalından
koparıldığı gibi kullanılır. Her ne kadar kabul etmek istemesek de; diğer mandalinalar
toplandıktan sonra kapalı bir yere konularak etilen gazı ile sarartılıp parlak görünmesi ve
dayanıklı olması için parafin yani mumla kaplandığını da unutmamak gerekir. Yeşil
mandalinanın renginin yeşil olması işlem görmediği anlamına gelir. Özellikle güzellik ve
bakıma önem veren sizler için kozmetik sektöründe özellikle doğal sabun, losyon, krem,
şampuan ve dudak balmlarında Yeşil Mandalina Yağı’da bu yüzden çokça tercih
edilmektedir.
Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yetişen, taze yeşil mandalina kabuklarının sıkılmasıyla elde
edilen, vitamin değeriyle zengin, anti-oksidan ve C vitamini deposu Yeşil Mandalina Yağı
antiseptik, antispazmodik, sitofilaktik, depuratiftir.
Narenciye esansiyel yağları, aromatik olarak kullanıldığında uyarıcı, enerji verici etkileriyle
bilinir. Yeşil Mandalina Yağı, aromaterapide zihin yorgunluğunu gidermek ve motivasyonu
arttırmaya yardımcı olması amacı ile çok sık kullanılmaktadır. Yeşil Mandalina Yağı da
aromatik kullanım sırasında canlandırıcı özelliklere sahiptir. Ruh halinizi yükseltmek veya
kendinize enerji vermek istediğinizde, Yeşil Mandalina Yağı’nı topikal olarak mutluluk
duygularınızı teşvik etmek için kullanılabilirsiniz.
Hayatınızda fazladan güneş ışığına ihtiyaç duyduğunuzda, esnek noktalara veya karnınıza
Yeşil Mandalina Yağı’nı sürebilirsiniz. Yeşil Mandalina Yağı’nı parlak, canlandırıcı bir aroma
için bergamot veya limon gibi diğer narenciye yağlarıyla karıştırabilirsiniz. Yeşil Mandalina
Yağı’nın keskin kokusu, nane esansiyel yağıyla da iyi karışabilir.
Cilt bakımında, gözenekleri açmaya ve cildi canlandırmaya yararlı olan etkili bir cilt ve yüz
temizleyicisi olan Yeşil Mandalina Yağı’nı özellikle yaptığınız doğal sabunlarınızda kalitesiyle
güvenerek kullanabilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…