(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Niaouli Yağı – Niaouli Oil

 125,00 975,00

Niaouli yağı (Niaouli oil). Kozmetik üretimi içindir.

INCI : MELALEUCA QUINQUENERVIA OIL

CAS No : 8022-72-8

Açıklama

Niaouli Esansiyel Yağı (Nioli Yağı) Nedir?

Niaouli yağı nedir sorusunun cevabı olarak söyleyebileceğimiz şeylerden biri en yakın akrabası çay ağacının ve cajeput ağacının kuzeni olan Melaleuca quinwuenervia ağacının yapraklarından ve dallarından çıkarılan kafur özlü bir yağdır. Dolayısıyla çay ağacı yağının faydalarına yakın bir yağdır. Tatlı ve odunsu bir aromaya sahip olan Niaouli bitkisel yağı, doğal kozmetik üreticileri tarafından bilinen ve sevilen bir bileşendir. Aslında Avustralya’ya özgü yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Yaprakların ve dalların damıtılması yoluyla esansiyel yağı elde edilmektedir. Güçlü ve oduncu aroması ona serinletici özellikler katmıştır. Doğal kozmetik formüllerinde yer alan bu hammaddenin faydaları şaşırtıcı derecededir. Niaouli (Nioli)  esansiyel yağı faydaları nelerdir? Şimdi bu soruyu cevaplayalım.

Nioli Yağı Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Nioli yağı faydaları?

Niaouli yağı faydaları; Aromaterapi ve doğal kozmetik üretiminde kullanılır. antiseptic özelliklerinden dolayı geleneksel tıpta sıkça kullanılmıştır. Soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyonlara karşı eski dönemlerde yerli halk tarafından yapılan tedavilerde faydalanılmıştır. Aynı zamanda arındırıcı ve uyarıcı bir kokusu bulunmaktadır. Yara izleri ve lekelere karşı üretilen kremlerde bileşen olarak yer almaktadır. Aynı zamanda iyi bir dezenfektan ve cildi derinlemesine temizleyen bir temizleyicidir. Doğal kozmetik üretiminde böcek kovucu spreylerde kullanılmaktadır. Bu özelliklerinin hepsini içeriğinde bulunan ve faydalı olan 1,8-Cineole, α-Pinene ve Viridiflorol ‘den almaktadır.

Nioli yağı ne işe yarar? ;

  • Masaj yağlarında rahatlatıcı bir etki sunar.
  • Difüzör içine Okaliptüs, Bergamot veya Lavanta esansiyel yağları ile beraber eklediğinizde ferahlatıcı bir koku sunar.
  • Doğal dezenfektan yapmak istiyorsanız Nioli yağı muhakkak formülünüzde size yardımcı olacaktır.
  • Aroması sakinleştirici ve nefes açıcıdır. Aromaterapide kullanılan Niaouli yağı, zihinsel odaklanmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ruh halinin sakinleşmesine etki ettiği bilinmektedir.
  • Banyo tuzlarında ekleyebileceğiniz bir bitkisel yağdır.

Kullanımı:   Uçucu bir yağ olduğundan dolayı muhakkak topical uygulamalarda seyreltilerek kullanılmalıdır. Seyreltmeyi bir taşıyıcı yağ vasıtasıyla yapabilirsiniz. Popüler taşıyıcı yağlar hindistancevizi yağı, tatlı badem yağı, susam yağı, kantaron yağı ve jojoba yağı olarak sıralanabilir.

 

Doğal kozmetik formülleriniz için toptan bitkisel yağ satışımız bulunmaktadır. Sizler için en kaliteli ve doğal bitkisel yağ temin ediyoruz. Ürünlerimizin kaynakları güvenilir ve analiz sertifikalıdır. Daha yüksek miktarlar için lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…