(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hint Yağı (Organik) – Castor Oil Organic

 30,00 175,00

Organik Hint Yağı (Organic Castor Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Ricinus Communis Seed Oil

Origin : India (Hindistan)

CAS No8001-79-4

 

Hint yağı, içeriğinde ki antioksidanlar sayesinde vücudunuzdaki serbest radikallere karşı etkilidir.

Açıklama

Organik Hint Yağı – Organic Castor oil Nedir?

Organik hint yağı Güney Amerika, Afrika ve Hindistana özgü Ricinus communis bitkisinin tohumlarından elde edilen bitkisel içerikli bir yağdır.Bununla beraber dünya üzerinde ki Castor oil ihracatının % 90’nı Hindistan’a aittir. Ricinus yağı olarakta isimlendirilen bu bitkisel yağ şefaf renkten kehribar rengine kadar tonlarını değişmektedir. Yapı olarak çok kalın bir yağdır. Özellikle doğal sabun yapımında, kaş, kirpik ve sakal serumları yapımı için sıklıkla tercih edilmektedir. İçeriğinde %90’a kadar risinoleik yağ asidi bulunan ender yağlardan biridir. Çünkü bu asit türü bir çok bitkide nadir bulunmaktadır. Bu durum organic castor oil’i benzersiz bir konuma getirmektedir. Yapılan araştırmalarda, hint yağının, yağ asitleri, flavonoidler, fenolik bileşikler, amino asitler, terpenoidler ve fitosteroller dahil olmak üzere terapötik bileşenler içerdiğini bulmuştur. 700 e yakın cilt bakım ürünleri içeriğinde kullanılan bu benzersiz bir bitkisel hammadde olan hint yağının cilde ve saça faydaları nelerdir?

Faydaları nelerdir? Nerelerde kullanılır?

Organik hint yağının saçlara ve cilde faydaları nelerdir sorusunun cevabı içeriğinde yer alan güçlü bileşenlerde saklıdır. Daha önce belirttiğimiz gibi risinoleik yağ asidi olarak zengindir. Aynı zamanda e vitamini, omega 6 ve omega 9 ile donatılmıştır. Bu içerikler cilt ve saç bakımı konusunda faydalar taşımaktadır. Bunlar;

  • Kırışıklık ve ince çizgilere karşı etkindir. Ne var ki kırışıklıklar ve ince çizgiler cildimizin doğal elastikiyetini kaybetmeye başladığı durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda organik hint yağı cildi nemlendirir, kolajen üretimini teşvik eder ve cildin yumuşamasına katkıda bulunur. Dolayısıyla yaşlanma belirtilerine karşı savunma hattı oluşturur.
  • Risinoleik asit içeriği sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik etmektedir. Antioksidan özelliği ile cildimizin yenilenmesine katkıda bulunmaktadır.
  • Güçlü ve parlak saçları teşvik etmektedir. Saç foliküllerinizde kan dolaşımını arttırmaya yardım ettiği için saçların büyümesine ve kalınlaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Daha dolgun, kalın dokuda kaş ve kirpik için bakım serumlarında sıklıkla faydalanılmaktadır.
  • Erkekler için sakal bakımı ürünlerinin popüler bir bitkisel hammaddesi olarak kullanılmaktadır.
  • Yapılan araştırmalarda Castor oil sivilceye neden olan taphylococcus aureusile savaştığı gösterilmiştir. dolayısıyla akne tedavisi için kullanılan ürünlerin içeriklerinde karşımıza çıkabilmektedir.

Organik hint yağı nasıl anlaşılır?

Organik hint yağı satıcının size temin edeceği organik sertifikası kodu ile organik sertifika kuruluşunun web sistemden kontrol ederek satın alabilirsiniz.

Kaş kirpik serumu tarifi

Bu karışımı bir kapta karıştırdıktan sonra kullanabilirsiniz.

Toptan Hint Yağı satın al

Almak istediğiniz miktarlar fazla ise toptan olarak organik hint yağı satın alabilirsiniz. Telefon numaralarımızdan müşteri temsilcimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Hint Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…