(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Organik Neem Yağı (Tesbih Ağacı Yağı) – Neem Oil

 75,00 425,00

Neem yağı (Neem Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Soğuk Sıkım Yöntemi İle Elde Edilmiştir.

INCI : Melia Azadirachta Seed

&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;strong>Origin</strong> : India (Hindistan)

CAS No : 8002-65-1

Açıklama

Organik Neem Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? – Organic Neem Oil

Güneydoğu Asya’ya özgü neem ağacının tohumlarından elde edilen kendine özgü rengi ve kokusu olan bir bitkisel yağdır. Tesbih Ağacı Yağı olarakta bilinmektedir. Rengi sarıdan kahverengine doğru farklı tonlarda olabilmektedir. Ağır farklı bir kokusu bulunmaktadır. Yüzlerce yıldır Hindistanda ilaç yapımında  kullanılmıştır. Bununla beraber iyi bir böcek kovucudur. Bitkileri ve hayvanları zararlı haşerilere karşı neem oil ile koruma altına almışlardır. Antiseptik özelliklerinden dolayı güzellik ve kozmetik sektöründe doğal bitkisel hammadde olarak önemli bir yere sahiptir. Organik olarak satışını yaptığımız neem yağı nedir sorusunu cevapladıktan sonar faydaları ve kullanım alanlarını inceleyelim.

Neem yağı faydaları nerlerdir?

Tesbih Ağacı Yağı,  içeriğinde Azadirachtin adı verilen bir bileşen bulunmaktadır. Bu madde zararlıları yani böcekleri uzaklaştırmak ve etkisiz hale getirmek için en etkili bileşendir. Dolayısıyla hobi bahçıvanları bu yağı bahçelerindeki ekinleri korumak amacıyla kullanmaktadır. Hayvanlarda da neem oil bit ve pire için kullanılmaktadır. Özellikle bu tür canlılara karşı üretilen kedi köpek şampuanları ve spreylerinin içeriklerinde görebilirsiniz. Köpek sabunu yapımı sırasında ekleyeceğiniz bu yağı her nekadar farklı bir kokusu olsada, derisi ve tüyleri için ne kadar etkili olduğunu deneyimlemiş olacaksınız. Aynı zamanda organik neem yağı insan cildi ve saçları içinde çok faydalı ve etkilidir.

Organic neem yağının saça faydaları;

  • Kuru saçları nemlendirir ve kepeğe karşı mücadelede destek verir.
  • Kaşıntılı saç derisine yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliği ile saha sağlıklı saç derisine sahip olursunuz
  • Neem yağı bazı bit şampuanlarında kullanılmaktadır.

Cilde faydaları;

  • Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.
  • Sivilceye karşı etkilidir.
  • Kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olmaktadır.

 

%100 organik neem yağını güvenle üretimlerinizde kozmetik hammaddesi olarak kullanabilirsiniz. Doğal sabun yapımına ilgi duyuyorsanız ve köpeğiniz için bir katı sabun yapacaksanız muhakkak Tesbih Ağacı Yağı kullanmalısınız. Bununla beraber formülünüze ekleyeceğiniz lavanta yağı ve limon kabuğu yağı ile kokusunu biraz baskılayabilirsiniz. Ancak günün sonunda köpeginizin tüylerinin ne kadar canlı ve parlak olduğuna şahit olacaksınız.

Sabunaria olarak kozmetik üretimi için gerekli olan doğal bitkisel hammadde ve kimyasalların tedariğini sağlıyoruz. Toptan kozmetik hammadde ve parekende olarak satışlarımız mevcuttur. Almak istediğiniz miktarlar fazla ise lütfen müşteri temsilcimiz ile iletişime geçiniz.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…