(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Tamanu Yağı (Organik) – Tamanu Oil Organic

 110,00 700,00

Organik Tamanu yağı (Organic Tamanu oil).  Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Soğuk Sıkım Yöntemi İle Elde Edilmiştir.

INCI : Calophyllum Inophyllum Seed

Origin : Vietnam (Vietnam)

CAS No : 68956-68-3 / 2411-48-25-4

 

Tamanu yağı, cildinizin kollajen üretimine  ve diğer bileşenlerinin yapılmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

 

Açıklama

Organik Tamanu Yağı – Organic Tamanu Oil

Tamanu yağı nedir diye sorulduğu vakit verilecek cevap; son dönemlerde pek çok ünlü kozmetik markası tarafından kullanılan oldukça popüler bir bitkisel yağdır. Tamanu ağacının bugün ki anavatanı Vietnam’dır. Efsanevi adı ve hikayesi ise bundan binlerce yıl öncesinde yaşayan Pasifik yerlilerinden miras kalmıştır. Organik tamanu yağının faydalarını da hikayesinden çıkarımlar yaparak görmek pek ala mümkündür. Pasifik yerlileri tamanu ağacına “tanrının ağacı” adını takmışlardı. Ağacın meyvesinin ve meyvesini ilkel yollarla sıkarak elde ettikleri organic tamanu oil her şeye gücünün yeteceğinie inanmışlardır. Bu inanış yağın eklemlere sürüldüğü zaman ağrı gidermesi, kesiklerin ve cilt yaralarının tedavisinde kullanılmasından geldiği düşünülmektedir.

Tamanu yağı nedir?

Tadı kestaneye benzeyen tamanu ağacının meyvesinin görüntüsü aslında cevize benzemektedir. Öncelikle yeşil olan ve yavaşça kahverengiye dönen bu cevizimsi meyvenin içerisindeki çekirdekten  elde edilir. Bir tamanu ağacından yaklaşım 5 litre yağ elde edilebilmektedir. Yani tamanu oil kıt elde edilebilen oldukça değerli bir yağdır. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağ, yeşilimsi bir renge sahiptir. Tamanu yağı ne işe yarar?

Eski dönem pasifik yerlileri tarafından yanık ve yaralanma tedavilerinde kullanılmıştır. Bugün de özellikle doğal içerikli bebek bakım kremlerinde, kızarıklık ve tahriş önleyici merhemlerde tercih edilmektedir. Cildi yumuşatma etkisi kullanıldığı ilk andan itibaren hissedilebilmektedir. Aynı zamanda uzun süreçte kullanıldığı zaman da tahriş ve mevsimse bağlı sivilcelenmelere de iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda saç bakım ürünlerinde de tercih edilen bu yağı, çekirdeğindeki vitaminler sayesinde saç tellerini kalınlaştırmaktadır. Bazı araştırmalar böcek ısırıklarının neden olduğu kızarık ve şişliklerde de tamanu yağının kullanılabileceğini, ısırık izlerini çabuk geçirmede yardımcı olacağını göstermiştir.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Ceviz ve benzeri bir gıda olduğu için alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Bu nedenle yağ bileşene eklenmeden önce elin üzerine küçük bir damla ugulanmalıdır. Ayrıca kızarıklık oluşturup oluşturmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Pasifik yerlilerinin mucize yağı şişelere doldurduk. Artık şişelerin kapaklarını açıp mucizelere şahit olmanın vakti geldi…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…