(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Palmarosa Yağı – Palmarosa Oil

 135,00 1.000,00

Palmarosa Esansiyel Yağı ( Palmarosa Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Cymbopogon Martini Oi

Origin : &amp;lt;em&gt;Indonesia (Endonezya)</p>

<p><p>CAS No : 8014-19-5

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Palmarosa, 3 metre yüksekliğinde çok yıllık bir bitkidir ve aynı limon otu ailesine aittir. Palmarosa’nın anavatanı Hindistan’dır. Bu bitki Hindistan, Vietnam, Endonezya ve Guatemala’da yetişir.

 

Stok kodu: PMROSA Kategoriler: , , ,

Açıklama

PALMAROSA YAĞI – Palmarosa Essential Oil

İşte karşınnızda doğal sabun yapımında en trend, en çok kullanılan bitkisel yağlardan biri olan Palmarosa yağı. Tatlı ve gül kokusunu andıran esansıyla en çok tercih edilen yağlarından biri . Palmarosa deyince aklımıza birçok şey gelse de; aslında Hindistan ve Çinhindi’ye özgü tropikal bir çim türüdür. Çimlerin faydalarını hepimiz biliriz. Hatta çim suyu üretip A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum içerdiğinden, içeriğindeki anti-oksidanlardan dolayı faydaları açısından tüketiriz bile… Palmarosa bitkisinin rengi önce koyu olur. Daha sonra kızıl rengine doğru dönüşür. Palmarosa uzun ince saplı ve çiçekli bir bitkidir. Çiçeklenmeden önce hasat zamanı olmaktadır. İşte Palmarosa Esansiyel Yağı diğer adıyla Geranium oil aromatik yapısı nedeniyle birçok yerde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Palmarosa Essential Oil çok fazla bilinmese de kullanım alanı çok geniş bir yağ türüdür. Hindistan ve Nepal Bölgelerinde sıkça yetişen Palmarosa sulak arazilerde yetişir ve diğer adı da “Hint Sardunyası”dır.

Palmarosa Esansiyel Yağı Nedir?

Gül ailesinden geldiğine inanılsada aslında Limon otu ailesinin bir parçasıdır. Bitki olarak uzun, tüylü ve çimenli bir yapıdadır. Anavatanı Hindistandır. Ancak Sulak alanlara sahip tropikal ülkelerde de yetişmektedir. Palmarosa çok yavaş büyüyen bir bitkidir. Bununla beraber çiçek açması 3 ay kadar sürmektedir. Çiçekler ilk başya koyu bir renk alır daha sonar kırmızıya döner. Işte çiçekler kırmızı renge dönmeden hasat başlar ve kurumaya bırakılır. Kuruma işlemi bittikten sonar damıtma yöntemi ile Palmarosa yağı elde edilir.

Geranium Oil Kozmetik Üretiminde Yeri

Kozmetik sektöründe doğal sabun üretiminde sevilerek kullanılmaktadır. Aynı zamanda antiseptik özelliği sayesinde krem, losyon ve balmlerde de teercih edilmektedir. Cilt temizliği o kadar iyidir ki saç bakım ürünlerinde ve toniklerde reçetelere girmiştir. Geranium Oil hoş ve zarif kokusu kozmetik hammeddeleri listelerinde yerini almıştır.

Belirli oranlarda Badem Yağı, Zeytinyağı, Susam Yağı ile karıştırabilirsiniz. Böylece farklı karışımlar oluşturularak yaptığınız doğal ürünlerinizde farklı ambiyanslar yaratabilirsiniz.

Doğallığın her aşamasında kaliteli ürün bilincinin ne kadar önemli olduğunu bilen sizler için Palmarosa Yağı ürünlerinize farklılık katacak, satışlarınızı arttıracaktır.

Toptan Palmarosa Yağı

Alım miktarınız fazla ise lütfen bizimle iletişime geçin. Palmarosa Yağı ile trendleri yakalayabilir, dostlarınıza arkadaşlarınıza ve en sevdiklerinize farklı ve şık hediyeler yapabilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml

Hoşunuza gidebilir…