(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Parafin

 45,00 415,00

Parafin (Paraffin Wax). El yapımı kozmetik üretimi içindir.

Temizle
Stok kodu: PARAFWAX Kategoriler: , ,

Açıklama

PARAFİN
Parafin (Paraffin Wax). El yapımı kozmetik üretimi içindir.
Kullanıldığı alanların oldukça geniş olmasından kaynaklı, modern çağımızda günlük
yaşamımızın içinde sıklıkla yer alan Parafin kokusuz, renksiz, tatsız organik bir maddedir.
1829 senesinde Carl Reichenbach tarafından öncelikle odun katranından elde edilmiştir.
Daha sonraki yıllarda bütümlü tabakalardan elde edilen Parafin, 1867 yılından sonra
petrolden elde edilmeye başlamıştır.
Kendine özel işlemleri ile yağı giderilen ve arıtılan yapısı gereği birçok alanda
değerlendirilebilen Parafin’in yaygın olmasının en büyük nedeni, işlevselliği kadar kolay
bulunmasıdır. Kozmetik alanında ise ürünlerin dayanıklılığını yükseltmek amacı ile Parafin
tercih edilir. Parafin ham petrol rafine edilirken yan ürün olarak elde edilir. Kokusuz ve
renksiz bir çeşit mum olan Parafin birçok alanda kullanılır.
Parafinler ilk kez mum yapımı için kullanılmıştır. Mum yapılırken ergimeyi zorlaştırmak için
belirli bir oranda stearik asit eklenmektedir. Ham Parafin mumları 37 ile 48 derece arasında,
tam olarak rafine edilen Parafinler 48 ile 66 santigrat derece arasında erimektedir.
Gergin bir derinin yumuşatılmasında etkisi büyük olan Parafin, yıpranan cildi onarmakta ve
bakımını sağlamakta, deri çatlaması ve soyulması gibi problemlerin giderilmesinde, el ve
tırnak temizliğinde ve bakımında, büyük bir etkisi vardır. Toksinleri atma özelliği bulunur.
Kozmetik sektöründe makyaj malzemelerinin ve cilt bakım ürünlerinin içine bu sebeplerden
dolayı Parafin eklenir. Buradan hareketle, dünyada 1800’lerin ortasından bu yana kullanılan
parafinin Türkiye’de kullanımı ise 1959 senesinde başlamıştır.
Petrolden üretilen Parafin’in vücudumuzda yanlış amaçlarla kullanılırsa veya önerilenden
fazla bir şekilde kullanılırsa zararı olacağını da söylemeden geçmek istemedik.
Şimdi evlerimizin en güzel köşeleri için Parafin kullanarak yapılan mum tarifini sizlerle
paylaşmak istiyoruz: “Katı halde bulunan parafini benmari usulü eritmek için bir kabı su ile
doldurup ocakta ısıtın. Benmari usulü eritmeye başladığınız parafinde katı parçalar
kalmaması için düzenli olarak karıştırın. Renkli bir mum yapacaksanız mum boyası ve kokulu
bir mum yapacaksanız tercih ettiğiniz mum esansların %3-%5 aralığında esans
ekleyebilirsiniz. Kullanacağınız kaplara fitilleri yerleştirin. Yapışkanlı tutacakları yoksa bir
mum eritip kabın dibine damlatarak tutacağı ortaya sabitleyin. Fitili sabitledikten sonra
benmari usulü erittiğiniz parafini kabınıza ekleyin. Fitilin tam ortada dik bir şekilde durmasına
dikkat edin. Fitilin uzun kalan kısmını kestikten sonra mumunuzu oda sıcaklığında 1 gece
bekletin.”
Kozmetik ürünleri ve mum yapımında Parafin ne kadar önemli ise elbette tek başına yeterli
değildir. Kullandığınız malzemelerin kaliteli olması en önemli olmazsa olmaz kuralınız
olmalıdır. Sabunaria kalitesi ile sizlere sunulan malzemelerimiz arasından Parafin’i
listelerinize ekleyebilir, hangi ürünü yapacaksınız büyük bir gönül rahatlığıyla kullanmaya
başlayabilirsiniz.

Hoşunuza gidebilir…