(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Peg 120 Methyl glucose dioleate

 90,00 650,00

Peg 120  Kozmetik için uygundur.

INCI Name : PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLATE
CAS No: 86893-19-8
Fiziksel Yapısı: Beyaz payet, pul

Stok kodu: P120 Kategoriler: , ,

Açıklama

PEG 120 Nedir?

Kozmetiklerde, kıvam verici, yüzey aktif madde olarak kullanıldığı gibi emülgatör olarakta tercih edilmektedir. Emülgatörler, kozmetik imalatında yardımcı bileşen olarak sıklıkla yer almaktadır. Çünkü yağ ve su gibi birbirine karışmayan etken maddeleri stabil olarak emülsiyon haline getirilmesi gerekmektedir. İşte bu noktada emülgatörler devreye girmektedir. Böylece yağ ve su gibi birbirine uyumsuz ve karışmayan bileşenler arasında ki gerilimi azaltıp, karışmalarına yardımcı olmaktadırlar. PEG 120 (Methyl glucose dioleate) bir emülgatördür. Aynı zamanda kıvam verici olarakta nemlendiriciler, kremler ve rujlarda kullanılmaktadır. Cilt tarafından iyi tolere edilen Peg120 mikrobiyolojik olarak hassas yapıda değildir. Yani ekstra bir koruyucu istememektedir. Peg 120 nedir sorusunu yanıtladık. Şimdi Peg120 nin inci name nedir?

Methyl glucose dioleate (Metil glikoz dioleat ) nedir?

Methyl glucose dioleate, Peg 120 nin inci name dir. Kozmetikte etiketlerde içerik bilgilerinde inci name olarak yazılır. Methyl glucose dioleate, doğal Metilglikoz ve Oleik Asitin diesterinin polietilen glikol eteridir, doğal olarak türetilmiş, oleik asit ile esterleştirilmiş metil glikoz eterdir.

PEG 120 Metil glikoz dioleat

Bir çok cilt bakım ve kozmetik ürünlerinde yüzey aktif madde olarak yada emülgatör olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ürünlere stabilite de kazandırmaktadır. Yağ ve su bileşenlerinin ayrışmadan, bir arada tutabilmesi için tercih edilmektedir. Uygulamaya bağlı olarak kullanım oranları genelde %0,5-3 arasındadır. Ayrıca suda çözünür. Aynı zamanda iyonik olamayan ve sıvı koyulaştırıcı bir hammaddedir.

Cilt bakımı ürünlerinde kullanılabilmektedir. Bunu cildin nem kaybını engelleme görevi vardır. Deri üzerinde ince bir film tabaka oluşturarak sağlamaktadır.

Saç bakım ürünlerinde kullanıldığı vakit saçları yumuşatır. Ayrıca ürünün yoğunluğunu arttırmaktadır. Şampuanlarda sıkça kullanılmaktadır.

Peg 120 tıraş, saç ve yüz losyonlarında gliserol ikamesi olarak, çözündürücü olarak görev yapar.

Yüz tonerleri, tıraş sonrası losyonlar ve saç tonikleri, aktif bileşenler için çözücü ve çözündürücü olarak, parfüm yağları ve renklendiriciler, nemlendiriciler, kremlerin temeli olarak, kıvam artırıcı, bağlayıcı madde, yumuşatıcı madde ve sabitleyici olarak kullanılmaktadır.

 

Toptan kozmetik hammadde

Toptan olarak kozmetik hammaddeleri ve bitkisel yağ satışlarımız mevcuttur. Alım miktarlarınız web sitemizde ki miktarlardan yüksek ve toptan kozmetik hammaddesi almak istiyor iseniz lütfen bizimle iletişim kısmında irtibat kurunuz.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…