(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Pirinç Kepeği Yağı – Rice Bran Oil

 30,00 400,00

Pirinç kepeği yağı (Rice Bran Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Oryza Sativa Bran Seed Oil

CAS No : 68553-81-1

 

 

Pirinç kepeği yağı E vitamini ve mineral tuzlar açısından zengindir. Cildi nemlendirmeye yardımcı olur ve cilt mikro sirkülasyonunu destekler.

Stok kodu: PIRIN01 Kategoriler: , ,

Açıklama

 PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI Nedir? Rice Bran Oil

Cildinizin Dost İksiri… Çeltik tarlalarını hepimiz biliriz… Bitkilerin salkımlarında birbiri üzerine binmiş görüntüsü olan iki katlı taneler bulunmaktadır. Bu taneler hasat yapıldıktan sonra kuruyan başaklardan kolayca ayrılmaktadır. Eskinin değirmenlerinde şimdinin modern çeltik fabrikalarında işlenmektedir.  Böylece dünya nüfusunun yarısından fazlasının beslenmesinde büyük önem taşıyan pirinçler meydana gelir. İşte çeltik, kabuğu çıkarılmamış pirince denir. İşlenmemiş pirinç tanesi anlamındadır. Pirinç kepeği yağı nedir? Pirinç tanelerinin işlenmesinden sonra kabuklarının, yani kepeklerinin özlerinden elde edilmektedir. Pirinci sofralarımızdan eksik etmesek de, yemeklerimizin büyük bir bölümünü yaparken tüketsek de, pek de kullanmaya alışık olmadığımız kahverengi pirinçten elde edilmektedir. Bildiğimiz pirincin biraz daha kepeksi halidir. Aynı zamanda zengin içeriğiyle magnezyum, fosfor, B6 vitamini, potasyum açısından birçok faydası bulunmaktadır. Uzak Doğu ülkelerinde yüzyıllardır pirinç kepeği ve Pirinç Kepeği Yağı (Rice Bran oil) kullanılmaktadır. inci name: Oryza Sativa Bran Seed Oil.

Rice Bran oil faydaları nelerdir?

Pirinç Kepeği Yağı… Faydalarından dolayı günümüzde birçok kozmetik ürünü yapımında kullanılmaktadır. Özellikle doğal sabun yapımında aranan, tercih edilen ve çokça kullanılan bir yağdır.İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle tepkimeye giren, insan derisinde bulunan seramide benzer kimyasal yapısından, cildin kolajen üretimini arttırmasından, ciltteki serbest radikalleri sayıca düşüren yağ proteinleri içermesinden dolayı cildin parlamasını, yenilenmesini sağlayan Pirinç Kepeği Yağı’nın özellikle doğal sabun, şampuan, losyon, krem, dudak balmlarında harika etkileri bulunmaktadır.

Cilt için önemli bir etkileri olan Pirinç Kepeği Yağı (Oryza Sativa Bran Seed Oil) diğer bitkisel yağlara göre 4 kat fazla Omega 3 ve Omega 6 yağ asiti ve E vitamini içerir. Bu da saçlarımızın daha ışıl ışıl ve parlak görünmesine, saç köklerinizin güçlenmesine, seyrelmemesine yardım eder ve cildinizi besler. Özellikle boyalı, kuru ve yıpranmış saçlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Kırıkların artmasını da engellediğiyle bilinmektedir.

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…