(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Pirinç Kepeği Yağı

 19,00 175,00

Pirinç kepeği yağı (Rice Bran Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Oryza Sativa Bran Seed Oil

CAS No : 68553-81-1

Temizle
Stok kodu: PIRIN01 Kategoriler: , ,

Açıklama

PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI

Rice Bran Oil

Cildinizin Dost İksiri…

Çeltik tarlalarını hepimiz biliriz… Bitkilerin salkımlarında birbiri üzerine binmiş görüntüsü olan iki katlı taneler bulunur. Bu taneler hasat yapıldıktan sonra kuruyan başaklardan kolayca ayrılır. Eskinin değirmenlerinde şimdinin modern çeltik fabrikalarında işlenir, kabukları çıkarılır. Böylece dünya nüfusunun yarısından fazlasının beslenmesinde büyük önem taşıyan pirinçler meydana gelir. İşte çeltik, kabuğu çıkarılmamış pirince denir. İşlenmemiş pirinç tanesi anlamındadır.

Pirinci sofralarımızdan eksik etmesek de, yemeklerimizin büyük bir bölümünü yaparken tüketsek de, pek de kullanmaya alışık olmadığımız kahverengi pirinçten elde edilir pirinç kepeği. Bildiğimiz pirincin biraz daha kepeksi halidir. Zengin içeriğiyle magnezyum, fosfor, B6 vitamini, potasyum açısından birçok faydası bulunur. Uzak Doğu ülkelerinde yüzyıllardır pirinç kepeği ve Pirinç Kepeği Yağı kullanılır.

Pirinç tanelerinin işlenmesinden sonra kabuklarının, yani kepeklerinin özlerinden elde edilir Pirinç Kepeği Yağı… Faydalarından dolayı günümüzde birçok kozmetik ürünü yapımında kullanılmaktadır. Özellikle doğal sabun yapımında aranan, tercih edilen ve çokça kullanılan bir yağdır.

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle tepkimeye giren, insan derisinde bulunan seramide benzer kimyasal yapısından, cildin kolajen üretimini arttırmasından, ciltteki serbest radikalleri sayıca düşüren yağ proteinleri içermesinden dolayı cildin parlamasını, yenilenmesini sağlayan Pirinç Kepeği Yağı’nın özellikle doğal sabun, şampuan, losyon, krem, dudak balmlarında harika etkileri bulunur. Bu yüzden tüm dünyada 1,5 milyon ton üretilir Pirinç Kepeği Yağı…

Cilt için önemli bir etkileri olan Pirinç Kepeği Yağı diğer bitkisel yağlara göre 4 kat fazla Omega 3 ve Omega 6 yağ asiti ve E vitamini içerir. Bu da saçlarımızın daha ışıl ışıl ve parlak görünmesine, saç köklerinizin güçlenmesine, seyrelmemesine yardım eder ve cildinizi besler. Özellikle boyalı, kuru ve yıpranmış saçlarda etkisi büyüktür. Kırıkların artmasını da engellediğiyle bilinir.

Bu kadar çok üretilen bir yağın, dünyada güzellik ve bakıma önem veren milyonlarca kişinin kullandığını düşünürsek, mucizevi etkileriyle cildinizin dost iksiri Pirinç Kepeği Yağı’nı listelerinize eklemek için acele etmeli, Pirinç Kepeği Yağı iksirini en kısa zaman içinde denemelisiniz!

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…