(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Pirinç Nişastası – Rice Starch

 60,00 400,00

INCI Name: Oryza Sativa (Rice) Starch

Fonksiyonu: Eksfoliyant (Fiziksel), Temizleme Maddesi
İçerik Menşei: Doğal Köken

Açıklama

Pirinç Nişastası – Rice Starch Nedir? Oryza sativa nişastası

Pirinç nişastası nedir? Her ne kadar Asya mutfaklarının vazgeçilmez bir gıda hammaddesi olsa da güzellik ve kozmetik sektöründe de kullanımı yaygınlaşmaktadır. Çin ve Japon geleneklerinde saçların daha parlak ve canlı olması için yüzyıllardır güzellik rutinine dahil edilmiştir. Genel olarak Rice starch, pirinç suyunun kaynatılması yada ısıtılmasından elde edilen polimerik bir karbonhidrattır. Pirinç nişastası fiziki görünüm olarak ince bir tozdur. Mükemmel emilim özellikleri bulunmaktadır. Bununla beraber kozmetik formülasyonlarda talk kullanmak istemeyenler için alternatif bir üründür. Pirinç nişastası nerelerde kullanılır? Oryza sativa nişastası ne işe yarar?

Rice Starch nerelerde kullanılır? – Faydaları nelerdir?

Pirinç nişastası kozmetikte nerelerde kullanılır sorusu ilk akla gelenlerdendir. Oryza sativa nişastası olarakta bilinen bu bileşen fazla yağı emdiğinden dolayı talk gibi ürünler yerine kozmetikte tercih edilmektedir. Bu ince toz cildi kurutmaz. Ancak parlaklık vermektedir. Bununla beraber fazla yağı emmesinden dolayı deri gözeneklerinin tıkanmasını engellemektedir. Buna bağlı olarak siyah ve beyaz nokta oluşumlarını engellemede etkilidir.

Pirinç nişastası 50°C’nin altında sıcaklıklarda kullanıma uygundur. Böylelikle cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında cilde parlaklık verir. Gözenekleri sıkılaştırır ve fazla sebumu emerek cildin nem dengesini korur. Bununla beraber su fazına dahil edilip 70°C’de ısıtıldığında emülgatörlere yardımcı olarak kullanılabilmektedir. Hatta emülgatör dahil edilmeyen ürünlerde formülasyonlara dahil edilerek jelleştirici görevi de görmektedir.

Pirinç nişastasının cilt bakımına faydaları nelerdir?

  • Yaşlanma karşıtı: içeriğinde ki amino asitler ve mineraller sayesinde cildin yaşlanma sürecini önemli ölçüte azaltabilmektedir.
  • Cilt tonunu eşitleme ve cilt parlaklığı. Pirinç nişastasının cilt parlatma ve eşit ton sağlama özelliği yüzyıllardır bilinmektedir.
  • Güneş yanığı ve tahrişe iyi geldiği gözlemlenmiştir.
  • Fazla cilt yağını dengelemektedir.
  • Cilt bariyerini destekleyerek dış etkenlerin zararlarına karşı savunma yapmaktadır.

Kozmetik sektöründe kullanım alanları nelerdir?

  • Yüz pudrası, kuru şampuan, fondöten ve göz farı %1-%100
  • Cilt bakımı: %1 – %15
  • Saç bakımı ürünleri: %0,5-%5
  • Banyo ürünleri: %0,2-%2
 Rice Starch Formüllerde Ne işe  Yarar?

Pirinç nişastası formüllerde kullanım amacı;

  • Emici
  • Bağlayıcı
  • Hacim oluşturma
  • Viskozite kontrolü

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr, 500 gr

Hoşunuza gidebilir…