(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Polyquaternium 10 – Quaternium 10

 100,00 700,00

Polyquaternium-10 Kozmetik için uygundur.

Çözünürlük : Suda çözünebilir

Formülasyonunda %2’ye kadar kullanılabilir.

 

Stok kodu: POLY Kategoriler: , ,

Açıklama

Polyquaternium 10 – Quaternium 10

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde genellikle antistatic ve film yapıcı olarak kullanılmaktadır. Rengi beyaz, toz formundadır. Kendine has bir kokuya sahiptir. Selüloz baz alınarak yapılan doğal bileşenli bir polimerdir. Suda rahatlıkla çözünür. Polyquaternium-10 saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yaygın olarak Quaternium 10 olarak da bilinmektedir.

 

NEDEN KULLANILIR?

Tüm cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinizde mükemmel bir anti-statik ajan, film oluşturucu ve sabitleyicidir. İyileştirme yeteneği nedeniyle hemen hemen tüm kozmetik ürünlerinde önemli bir bileşendir.Saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmasının nedeni elektriklenmeyi azaltmasıdır. Polyquaternium-10’da bulunan pozitif yükler, negatif yüklü saça etkili bir şekilde bağlanır. Aşırı şekillendirme ürünleri veya saç bakımları nedeniyle saçlarınız hasar gördüğünde sisteik asit meydana gelir. Bunun sonucunda saçınızın daha da negatif yüklenmesine neden olur. Pozitif yüklü Polyquaternium-10, iyonik etkileşim yoluyla negatif yüklü saça birkaç noktada kolayca bağlanır, böylece saç tellerinizin kütikülünün yumuşatılmasına yardımcı olur.

Saç ve cilt yüzeyinde nem kaybını engelleyen bir tabaka oluşturur. Böylece saçlar daha nemli ve parlak gözükür. Aynı zamanda saçların rüzgar veya diğer dış etkenlere maruz kalarak nem kaybı yaşamasını engeller. Yüzey aktif maddelerle uyumu iyidir. Bu özelliği saç şampuanlarında sıklıkla kullanılmasına neden olmuştur. Yüksek yoğunlukta bir polimerdir. Bu özelliğinden dolayı koyulaştırıcı bir bileşen olarak kullanılabileceği anlamına gelmektedir. Saçların ıslak ve kuru taranmasını kolaylaştırır. Hasarlı saçları güçlendirir.Ayrıca Saçın sertleşmesini engeller.

 

Polyquaternium-10 hangi ürünlerde tercih edilmektedir?

 

Önerilen kullanım: %0,2 – 2

Polyquaternium-10’un genellikle topikal kullanım için güvenli olduğu düşünülmektedir. Hafiftir, tahriş etmez ve cildi hassaslaştırmaz, dolayısıyla çok çeşitli kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Cilt bakımı ve saç bakımı formülasyonunda %2 konsantrasyonda bulunan Polyquaternium-10 tahriş edici değildir ve cildinizde herhangi bir alerjik reaksiyon belirtisi göstermez.

  • Antistatik
  • Film biçimlendirmek
  • Nemlendiriciler

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr, 500 gr

Hoşunuza gidebilir…