(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Polysorbate 80

 25,00 180,00

Polysorbate 80 Kozmetik için uygundur.

INCI adı: Polisorbat-80
CAS: 9005-65-6

Temizle
Stok kodu: PLYSR Kategoriler: , ,

Açıklama

POLYSORBATE 80 şu şekilde sınıflandırılır:
• denatüre edici
• emülsifiye edici
• sürfaktan
CAS numarası 9005-65-6
EINECS/ELINCS No: 500-019-9
COSING REF No: 36902
INN Adı: polisorbat 80
FARMASÖTİK AVRUPA ADI: polisorbatum 80
Kimya/IUPAC Adı: Sorbitan, mono-9-oktadekenoat, poli(oksi-1,2-etandiil) türevleri

Polisorbat 80, sorbitan adı verilen bir molekülün etoksilasyonu ile üretilir. Sorbitan, bazı meyvelerin yapısında bulunan bir şeker alkolü olan sorbitolün susuz şeklidir. Etoksilasyon, etilen oksidin bir substrata, bu durumda sorbitana eklendiği kimyasal bir reaksiyondur. Sorbitan, polisorbat 80’deki 80’in geldiği 80 birim etilen oksit ile reaksiyona girer. Polisorbat 80, kalın, suda çözünür sarı bir sıvı olarak bulunur.
Polisorbat 80, kozmetik ürünlerinde ürünün dokusunu iyileştirmek için kullanılan bir hammaddedir. Kozmetikte Polisorbat 80, yüzey aktif madde, emülgatör ve çözücü olarak kullanılır. Polisorbat 80, kozmetikteki işlevine ek olarak, gıda, ilaç, tekstil ve metal işleme endüstrilerinde çok çeşitli ürünlerin hazırlanmasında kullanılabilir. Polisorbatlar, genellikle uçucu yağları su bazlı kozmetiklerde çözmek için kullanılan hafif yüzey aktif madde özelliklerine sahip emülgatörlerdir. Formüllerde kullandığınız yağ ve su birbirine karışmaz. Bu noktada kullanacağınız polisorbat emülgatör görevini yerine getirerek gerekli karışımı sağlar.
Parfümeri için en yaygın olarak kullanılan Polisorbat 20 ve Polisorbat 80’dir. Polisorbat 80, biraz ‘daha güçlü’ ancak biraz daha koyu olma eğilimindedir. Esansiyel ve koku yağları ile iyi çalışır ve bu nedenle parfüm ve kolonyalar için kullanılır..
Polisorbat 80, yüzey aktif madde, emülgatör ve çözücü olarak çalışır.

Sürfaktan
Cilt bakımında yüzey aktif maddelerin yaygın bir kullanımı, su bazlı bir bileşeni yağ bazlı bir bileşenle karıştırmaktır. Bir yüzey aktif maddenin molekülün iki tarafı vardır, biri yağa çekilir ve diğeri suya çekilir. Her ikisine de aynı anda bağlanarak, onları karıştırarak çalışır. Sürfaktanlar, ciltte biriken kir ve yağları kaldırmaya yardımcı oldukları ve yıkanmalarına izin verdikleri için temizleyicilerde ve vücut yıkamalarında özellikle önemlidir.

Emülgatör
Polisorbat 80 ayrıca bir emülgatördür. Bir emülgatör olarak, polisorbat 80 genellikle hem su hem de yağ bileşenleri içeren formülasyonlarda kullanılır. Su ve yağın birlikte karıştırılması, su içinde yağ damlacıklarının dağılımını oluşturur. Ancak ürün çökmeye bırakılırsa yağ ve su ayrılabilir. Bu sorunu çözmek için, damlacıkların dağılmış halde kalmasına yardımcı olmak ve ürünün karışık kalması ve ayrılmaması için polisorbat 80 gibi bir emülgatör eklenebilir. Emülgatörler, temel bileşenlerin faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir ürünün tutarlılığını iyileştirir.

Çözücü
Polisorbat 80, bir çözücü olarak işlev görme yeteneğine sahiptir . Birçok farklı tipte su içinde yağ ve yağ içinde su emülsiyon sistemleri üretmek için ayrı ayrı veya çeşitli diğer emülsiyonlaştırıcılarla birlikte kullanılabilir. Tek başına kullanıldığında, polisorbat 80, uçucu yağları formülasyonlarda çözmede mükemmeldir ve koyulaştırıcı, stabilizatör olarak iyi bir işleve sahiptir ve statikliği önler. Polisorbat 80 ayrıca, ovma ve temizleme yağlarını durulama yeteneğini geliştirerek geride bıraktıkları kalıntıları azaltır.

Polisorbat 80 ve Polisorbat 20
Polisorbat 80 ile polisorbat 20 arasında çok az fark vardır . Benzer kimyasal yapılara sahiptirler, tek fark bağlı oldukları yağ asidi tipidir. Polisorbat 20’de laurik asit ve polisorbat 80’de oleik asittir. Bu fark, bir gıda veya kozmetik katkı maddesi olarak kullanıldığında yetenekler üzerinde çok az etkiye sahiptir. Polisorbat 80’den biraz daha zayıf bir emülgatör yapar. Bu, polisorbat 80’in daha ağır yağları emülsiyonlaştırmada daha iyi olduğu anlamına gelir. Polisorbat 80’i bir gıda katkı maddesi olarak daha uygun hale getirmek ve polisorbat 20’yi daha hafif yağlar kullanan kozmetik formülasyonlar için daha uygun hale getirmek.
Polisorbat 80, Bitkisel yağlardan elde edilir ve vegan bir bileşendir. Üretiminde hayvansal veya hayvansal yan ürünler kullanılmaz.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…