(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Üre ( Pharma Grade) – Urea

 50,00 160,00

Üre (UREA) . Kozmetik üretimi içindir.

INCI NAME: Urea

Cas no: 57-13-6

Çözünürlük: Suda

Kullanım Seviyesi: %1,0 – 20

Önemli Avantajlar : eksfoliyatör, nemlendirici, kırışıklık karşıtı, dolgunlaştırıcı

Spesifik Endikasyonlar: egzama, atopik cilt, kepek, sedef hastalığı, pullu cilt

 

Stok kodu: URE Kategoriler: , ,

Açıklama

 

Üre Nedir?

Üre, canlılarda ki metabolizmanın bir ürünü olan idrarın bir bileşenidir. Urea vücudumuzun ürettiği doğal nemlendirme fonksiyonunun bir bölümünü oluşturur.

Kozmetik sektöründe ürenin sentetik versiyonu kullanılır. Sentetik ürenin içeriği amonyak ve karbondioksittir. Laboratuvar ortamında yüksek sıcaklık ve basınçla gerçekleşen kimyasal tepkimede iki bileşen birleşerek yüksek nem bağlama özelliği bulunan üreyi meydana getirir.

Urea nasıl bir etki mekanizmasına sahiptir?

  • Üre genellikle çatlamış ve kuru kalmış ciltler için üretilen ürünlerde kullanılır.
  • Su tutma ve hapsetme özelliğinden dolayı cildin nemli kalmasına katkıda bulunur.
  • Kozmetik sektörünün önemli bir parçası olan üre en etkili nemlendirici hammaddelerden biridir. Keratolitik ajan olan urea ciltte ki su bağlama özelliğinden dolayı uygulanan bölgeyi nemlendirir.
  • Aynı zamanda hafif derecede de olsa peeling özelliği ile ciltte ki ölü deriyi temizler.
  • Diğer kozmetik hammadde bileşenlerinin emilimini arttırabilir.

Ürenin Faydaları;

–              Nemlendirici

–              Keratolitik ajan.

–              Cildi pürüzsüzleştirici ve pullanmayı azaltıcı etkisi

–              Cilt penetrasyonunu arttırıcı özelliği

 

Kullanım Şekli

–              Kozmetik ürünlerde

–              El ve tırnak bakımı

–              Yüz bakım ürünleri

–              Saç bakım ürünleri

–              vücut bakım ürünleri

–              ıslak mendil

–              Ayak bakım kremleri ve losyonları

–              Eksfoliyantlar, Maskeler, Serumlar

–              Duş jeli

 

–              Formülasyonların Ph 6.5’u geçmemelidir.

–              75°C’den düşük sıcaklıklarda formülasyonlara ekleyin.

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…