(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Vazelin – Vaseline

 65,00 1.150,00

Vazelin  Kozmetik için uygundur.

inci name : Petrolatum

Alternatifleri: SKUALEN, DİMETİKON,  LANOLİN 

Çözünürlük: Diklorometan, kloroform, benzen, dietil eter, karbon disülfür ve terebentin içinde çözünür.

Stok kodu: VAZE Kategoriler: , ,

Açıklama

Vazelin nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir? Vaseline – Petroleum Jelly

Vazelin nedir, ne işe yarar? Nemi cilde hapsetmekte çok başarılı olan vazelin, yaklaşık 150 yıl önce piyasaya çıkmıştır. Halen tedavi edici krem ve losyonlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle kuru ve yaralı ciltlerin iyileştirmesinde kullanılan ürünlerin bileşenlerinde çoğunlukla yer almaktadır. Vaseline genel olarak mineral yağlar ve petrol bazlı mumların karışımından elde edilmektedir. Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanım amacı cildi nemlendirmek ve nemi korumasını sağlamaktır. Petroleum Jelly bu işlevini deri üzerinde bariyer oluşturarak gerçekleştirmektedir. Ancak oldukça yağlı ve ciltte ağırlık hissettirebilmektedir. Genellikle her yaş gurubunun kullanımına uygundur. Bununla beraber kuru ciltler için tavsiye edilmektedir.

Vaseline faydaları nelerdir?

  • Vazelinin ana faydası nemlendirmedir. Bunu nemi hapsederek gerçekleştirmektedir. Ayrıca yara iyileşme sürecini hızlandıran krem, merhem ve losyonlarda da kullanılmaktadır.
  • Dudak parlatıcısı olarak tercih edilebilmektedir.
  • Erkeklerde ve bayanlarda tıraş sonrası kaşıntı ve tahrişi hafifletebilmektedir.
  • Kuru tırnak etleri için nemlendirici olmaktadır.
  • Dövme yapıldıktan sonra iyileşen deriyi koruma sağlamaktadır.
  • Solmaya başlamış manikürlerin tekrar canlanmasında etkilidir.
  • Çatlamış ağızlar için koruyucu bariyer oluşturur.
  • Saç boyaması öncesinde ciltte boya lekelerinin oluşmasını önlemek için kullanılır.
  • Dağınık saç dalgaları oluşturmak için saçlara sürülebilmektedir.
  • Sert dirsek ve diz kapaklarını yumuşatmak için tercih edebilirsiniz.
  • Yara kabuklarının üzerine uygulandığında koruyucu bir tabaka oluşturur.
  • Evcil hayvanların patileri için nemlendirici ve koruyucu olarak tercih edilmektedir.

 

Özet

Vazelin, kozmetik, cilt bakım ve ilaç sektöründe yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Petrolün bir yan ürünü olarak elde edilmektedir. Yarı katı bir formdadır. Ciltte ki görevi bariyer oluşturarak cildin nem kaybını önlemektedir.  Sert hava koşullarında rüzgarın veya soğuk havanın neden olduğu kuruluğu engellemek için tercih edilmektedir.

Vazelin, genellikle kuru ciltleri nemlendirmek için tercih edilmektedir. Bununla beraber tıkayıcı özellikleri olduğundan dolayı yağlı ve akneli ciltler için tercih edilmemektedir. Parlak bir cilde etkisi çok fazla olmamaktadır. Parlak bir cilt için C ve E vitamini içeren antioksidanlar, hyaluronik asit ve eksfoliyantlar içeren ürünler daha iyi bir tercih olacaktır.

Vaseline cildi aydınlatmak ve cilt rengini açmak içinde tasarlanmamıştır. Cilt parlaklığı için daha çok C vitamini, niasinamid ve alfa-arbutin içeren bileşenler daha etkindir.

Eğer kuru ve çatlamış bir cilde sahipseniz ve nemlendirme istiyorsanız vazelin sizin için en ideal ve ekonomik çözüm olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

500 gr, 1 kg, 5 kg, 10 kg

Hoşunuza gidebilir…