(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Yasemin Yağı – Jasmin Oil

 170,00 660,00

Yasemin yağı (Jasmine Oil)&amp;lt;/em>. Sabun ve kozmetik üretimi içindir.</p&gt;

INCI Name : Jasminum grandiflorum Linn

 

Stok kodu: JASMINE Kategoriler: , , ,

Açıklama

Yasemin Esansiyel Yağı (Jasmine Oil) Nedir?

Yasemin esansiyel yağı (Jasmine oil), Çin, Hindistan ve Mısır’da zengin bir tarihe sahiptir. Özellikle o dönemlerde parfüm, afrodizyak ve rahat uyku amaçlı kullanım alanı bulmuştur. Hindistana özgü Ayurveda ve aromaterapinin yaşam tarzlarının temellerini oluşturan bitkisel yağlardan biri olmuştur. Tatlı ve aromatik hoş bir kokusu vardır. Birçok ünlü parfüm markalarının bitkisel hammaddesini oluşturmaktadır. Aynı zamanda ruh halini iyileştirmek için eski dönemlerde kullanılmıştır.

Jasmine oil içeriği nedir?

  • Linalool, yasemin yağının kokusundan sorumlu bir bileşiktir. Aynı zamanda antimikrobiyal etki vermektedir.
  • Benzil alkol, aromatic bir alkoldür.
  • Cis-jasmone, yasemin yağında ve birçok parfümde kullanılan bir koku bileşeni
  • Geraniol: Antioksidan ve anti-bakteriyel özelliklere sahip, gül benzeri bir aroma için kullanılan bir monoterpen yağıdır.

Yasemin yağının cilde faydaları nelerdir?

  • Kuru ciltler için kullanılabilmektedir.
  • Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde yasemin esansiyel yağı bileşen olarak tercih edilmektedir.
  • Hassas ciltler için formülasyonlara eklenebilmektedir.
  • Antiseptik ajan olarak etkilidir.
  • Parfüm ve oda kokusu için idealdir.

 

 

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml

Hoşunuza gidebilir…