(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kojic Acid – Kojik asit

 325,00 2.450,00

Kojik Asit  Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Kojic Acid
CAS No: 501-30-4
Fiziksel Yapısı: Krem, toz
Chem/IUPAC Name: 5-Hydroxy-2-hydroxymethyl-4-pyrone

Stok kodu: KJCACD Kategoriler: , ,

Açıklama

Kojik Asit nedir, ne işe yarar? Kojic Acid faydaları nelerdir?

Kojik Asit nedir, ne işe yarar? Çeşitli mantar türlerinden elde edilen ve fermente pirinç ve soyada yan ürün olarak içeriğinde bulunan bir bileşendir. Kozmetik üretiminde kullanılan glikolik ve salisilik asitler kadar popüler olmasada günümüzde faydaları açısından onlar kadar sevilmeye ve kullanılmaya başlayan etkin bir hammaddedir. Ana işlevi cildi aydınlatmak ve koyu lekeleri azaltmaktır. Aynı zamanda hiperpigmentasyonu gidermede mükemmeldir. Çünkü bu işlevini melanin üretmek için gerekli olan “tirozin” oluşumunu inhibe ederek gerçekleştirmektedir. Kojic Acid etkilerinden dolayı genel olarak renk açıcı ve aydınlatıcı cilt kremlerinde, losyonlarda ve sabunlarda görebilme şansınız çok fazladır.

Kozmetik üretiminde Kojik Asit kullanımı nedir?

Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde Kojik Asit %1-%4 arası kullanılmaktadır. Cilt aydınlatmasının yanı sıra antibakteriyel özellikleride bulunmaktadır. Dolayısıyla sivilce için üretilen cilt bakım ürünlerinde de tercih edilmektedir. Bunun nedeni sivilce lezyonlarından sonar oluşabilecek iltihap sonrası meydana gelen cilt lekelerinede aynı zamanda etki edebilmesindendir. Bir diğer ek özelliği antioksidan koruma sağlamasıdır. Özellikle deriyi sağlıklı tutabilmek için oksidatif strese ve serbest radikal hasarlarına karşı korumaktadır.

Cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında faydaları nelerdir?

  • Cildi aydınlatır. Kojic acid faydaları denildiği vakit ilk akla gelen tirozinaz aktivitesini etkilediğinden hiperpigmentasyonu baskılamasıdır.  Özellikle güneş hasarı, melazma, lekeler ve yara izleri nedeniyle ciltte meydana gelen renk değişiklikleri için üretilen bakım ürünlerinde cildin eşitlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cildimizi UV hasarına karşı korumada yardımcı olur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar UV ışınları nedeniyle meydana gelebilecek cilt hasarına karşı derimizi desteklemektedir.
  • Kojik acid’in bir diğer faydası antibakteriyel etki göstermesidir. Enfeksiyon ve iltihap ile savaşması için topical krem ve merhemlere eklenmektedir.
  • Antifungal özellik. Yapılan araştırmalarda Sclerotinia sclerotiorum’unneden olduğu sclerotinia kök çürüklüğünü incelenmiştir. Antifungal özellik gösterdiği ortaya çıkmıştır.
  • Çözünürlük: Suda, etil asetatta ve asetonda çözünebilmektedir.

Özet:

  • Kojik asit Melanin oluşumunu engelleyerek cilt aydınlatma etkisi
  • Cilt aydınlatmasını teşvik eder ve tüm cilt tiplerinde eşit cilt tonu oluşturmaya yardımcı olur.
  • Genellikle kozmetik ürünlerde renkleri korumak ve stabilize etmek için de tercih edilmektedir.
  • Koruyucu etkileri raf ömrünü uzatabilir

 

Çözünürlük: Suda, etil asetatta ve asetonda

Önerilen oran: %1-4

Formülün ılık (25-40°C) su fazına ekleyin.

Kullanım alanları: Losyonlar, kremler, sıvılar, makyaj ürünleri dahil her türlü cilt aydınlatıcı ürün.

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…