(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

C vitamini – Ascorbic Acid

 30,00 100,00

Vitamin C (ASCORBIC ACID). Kozmetik üretimi içindir.
INCI NAME: ASCORBIC ACID

Stok kodu: ASCRBC Kategoriler: , ,

Açıklama

C vitamini (Ascorbic Acid) Nedir? Ne işe yarar? Askorbik Asit Faydaları nelerdir?

C vitamini (Ascorbic acid) nedir? Vücudumuzda dişlerde, bağ dokusunda, der,de ve fibröz dokuda bulunan, kolajen oluşumundan sorumlu aynı zamanda antioksidan madde özelliğine sahip bir bileşendir. L-askorbik asit olarak ta bilinmektedir. . Askorbik asit faydaları nelerdir? %5-%20 konsantrasyonlarda renk bozuklukları, kırışıklıklar ve  ayrıca güneş hasarından kaynaklanan yaşlanma belirtilerini hafifletmektedir. Bununla beraber cilt tonunu dengeler ve ince çizgilere karşı formüllerde kullanılmaktadır. Hemen hemen bir çok cilt bakım ürünün içerisinde vitamin C’ ye rastlamanız olasıdır. Bununla beraber cilt bakım ürünleri içerisinde en çok serumlarda, nemlendiricilerde ve yaşlanma karşıtı ürünlerde tercih edilmektedir.

Ne işe yarar?

  • Antioksidan
  • Tamponlama
  • Cilt koruyucu

Uyumlu çalıştığı diğer kozmetik hammaddeler?

  • Özellikle E vitamini ile birlikte karıştırıp kullanıldığında birbirlerini dengede tutarlar. Aynı zamanda etkilerini daha uzun gösterirler.
  • Hyaluronik asit bilindiği üzere yaşlılık karşıtı ürünlerinin olmazsa olmasıdır. C vitamininin de antioksidan özelliğinin olması onları ayrılmaz bir ikili yapmaktadır.

C vitaminin cilt bakım ürünlerinde hangi amaçla kullanabiliriz?

  • Güneş ışınlarının sebep olduğu hasarı azaltabilmeye yardımcı olmaktadır. Ancak UV ışınlarına karşı filtre görevi görmemektedir.
  • Cilt tonunu dengeler. Koyu lekelerin giderilmesinde kullanılan bir yardımcı maddedir.
  • Kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerine karşı kullanabilirsiniz. Çünkü güçlü antioksidan özelliğinin olması onu avantajlı kılmaktadır.
  • Yaşımız ilerledikçe kolajen üretimi azalmaktadır. Ascorbic Acid, bu noktada devreye girerek kolajen üretiminin artmasına yardımcı olabilmektedir.

Askorbik Asit içeren ürünler nasıl kullanılır.

Vitamin C içeren serumlar ve yüz kremleri yüz temizlendikten sonra cilde uygulama yapılabilmektedir.

Not: Uygulamalarda En etkin biçimde C vitamininden faydalanabilmek için su bazlı formüllerin pH seviyesi 3.5 veya daha düşük olmalıdır. Aynı zamanda askorbik asit, UV ışığına karşı duyarlıdır. Dolayısıyla hemen bozulabilir. Saklama şekli ağzı kapalı şekilde ve güneş ışına maruz kalmadan olmalıdır.

 

 

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…