(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Ascorbyl Tetraisopalmitate (C Vitamini)

 120,00 800,00

Kozmetik için uygundur.

INCI Name : Ascorbyl Tetraisopalmitate
CAS No: 183476-82-6
Fiziksel Yapısı: Sıvı

Temizle
Stok kodu: ARBUTIN Kategoriler: ,

Açıklama

Ascorbyl Tetraisopalmitate (C Vitamini)

Askorbil Tetraizopalmitat biyolojik olarak aktif değildir: cilde fayda sağlamak için cilt hücrelerinde Askorbik aside dönüştürülmesi gerekir. Bu nedenle, topikal Askorbik asidin iyi bilinen faydaları, esasen Ascorbyl Tetraisopalmitate için de geçerlidir .
Ascorbyl Tetraisopalmitate üzerine yapılan araştırmalar şunu göstermiştir:
• Antioksidan özelliklere sahiptir .
• Cildi UVA ve UVB hasarından korur .
• Kollajen üretimini tetikler .
• Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir .
• %1 konsantrasyonda hidrasyonu iyileştirebilir .
• Cilt dokusunu iyileştirebilir .
• %3 konsantrasyonda hiperpigmentasyonu azaltabilir .
Diğer aktif bileşenlerle kombinasyonlar
Çalışmalarda Ascorbyl Tetraisopalmitate aşağıdaki bileşenlerle birleştirilmiştir:
• Hyaluronik asit . Kombinasyon, hiperpigmentasyonu azalttı ve hidrasyon ve elastikiyeti iyileştirdi.
• Bakuchiol ve Melatonin . Kombinasyon, kırışıklığı ve esnekliği iyileştirdi ve kızarıklığı azalttı.
• Biyoflavonoidler, Vitamin A (Retinil Palmitate) ve Vitamin E . Kombinasyonun fotokoruyucu bir etkisi vardı.

Askorbil Tetraizopalmitatın Kararlılığı
Ascorbyl Tetraisopalmitate oldukça kararlı bir C Vitamini türevidir: hızlı oksitlenmez, bu da gücünü daha uzun süre koruduğu anlamına gelir. Bu, bazı web sitelerinin iddia ettiği gibi hiç oksitlenmediği anlamına gelmez: yaklaşık 6-12 aylık bir raf ömrüne sahip olduğu tahmin edilmektedir .
E Vitamini ve A Vitamini ( Retinil Palmitate) gibi diğer antioksidanlarla birleştirilirse stabilitesi artar.
Bununla birlikte, birçok cilt bakım bileşeninde olduğu gibi , yüksek sıcaklıklarda stabilitesi azalır. Çok sıcak bir yerde yaşıyorsanız Ascorbyl Tetraisopalmitate ürünlerini buzdolabında saklamanızı öneririz.
Bu arada, Ascorbyl Tetraisopalmitate , benzer sesli Ascorbyl Palmitate’den daha kararlıdır.
Ascorbyl Tetraisopalmitate’in cilde faydalı olması için Askorbik aside dönüştürülmesi gerekir. Ascorbyl Tetraisopalmitate olarak antioksidan aktivitesi yoktur. Dönüşüm, deri hücrelerinde esteraz adı verilen bir enzim aracılığıyla gerçekleşir .
Esteraz sadece epidermisin altındaki canlı hücrelerde bulunur. Bu, Ascorbyl Tetraisopalmitate’in Askorbik aside dönüştürülebilmesi için derinin derinliklerine nüfuz etmesi gerektiği anlamına gelir. Bunun olması muhtemeldir.
• Askorbik asitten daha etkili bir şekilde cilde nüfuz edebilir.
• Çok asidik bir pH’ta formüle edilmesi gerekmediğinden hassas cildi tahriş etme olasılığı daha düşüktür .
• Tahriş etme olasılığı daha düşük olduğundan, Retinol, Glikolik asit ve diğer potansiyel olarak tahriş edici bileşenlerle birleştirmek daha kolaydır.

Ek bilgi

Kaç kg

5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr

Hoşunuza gidebilir…