(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sabun Boyası – Sarı

 22,00 70,00

Doğal sabun sedef (mika) boyası. Doğal sabunlarınızı renklendirin.

Açıklama

 Mika Boyalar Nedir? Sarı Sedef (Mika) Renk – Yellow mica powder

Sarı sedef (mika) boya. Büyük Yaratıcıların, İdealistlerin, Mutluluk ve Zaferin Eğlenceli Rengi… Doğadaki bütün renk tonlarını elde edebildiğimiz, güneşin zarif bir ana rengidir sarı! İstenilen her renk ile uyum sağlar. Banyolarda sarı renk kullanıldığında göz alıcı, sıra dışı, akıllarda kalıcı esintiler yakalanabilir. Uyumlu kullanıldığında seçilen diğer her renk aksesuarla sarı rengin sadeliği uyum gösterir. Sarı renk gençlik ve manevi mükemmelliği temsil eder. Yellow mica powder kullanılarak yapılan doğal sabunlar, banyo tuzları ve banyo topları; sarı rengin psikolojik olarak hayatı temsil eden, bedeni, zihni, duyguları harekete geçiren bir renk olmasından dolayı güneş ışığını anımsatır. Güneş ve ışığının altın vazgeçilmez huzurudur. Varlığı, zekayı, yaşamı, arzuları ve ruhsal gelişimi simgeler… Sarı güneşin rengidir. Kişinin yaşam parlaklığı ile kişinin yaşam parlaklığı arasında güçlü bir bağ kurar. İnsanlara mutluluk veren, yaz sıcağını tatili anlatan dingin bir renktir.

Mica, ışıltılı bir tozdur. Dolayısıyla “doğanın ışıltısı” olarak adlandırılmaktadır. Renkler beyazdan mora kadar 34 e yakın farklı silikat minerallerini temsil eder. Aynı zamanda sedef boya olarakta adlandırılmaktadır. Mika elde etmek için silikat mineralleri taştan özel bir yöntem ile çıkarılmaktadır. Daha sonra kullanım amacına göre boyutlandırılması gerekmektedir. Böylelikle çeşitli boyutlara sahip inte toz haline getirilir. Doğal kökenli olduğu için doğal ve organik kozmetik hammaddeleri listesinde tercih edilmektedir. Sedef boyaların kozmetikte kullanımı farklılık göstermekle beraber doğal sabun üretiminde, erit dök sabun üretiminde ve krem yapımında sıklıkla tercih edilmektedir.

Mika tozu nasıl renlendirilir?

Mika doğal mineralden üretilmektedir. Ancak sentetik olarak laboratuvar ortamında da yapılmaktadır. Doğal versiyonları muskovit mineralinden üretilmektedir. Muskovit minerali aynı zamanda kuvars ile aynı ailedendir. Sentetik olanları floroflogopit adı verilen muskovit mineralinin laboratuvarda oluşturulan versiyonundan yapılmaktadır. Fakat doğal yöntem ile sentetik yöntem arasında biraz farklılıklar olmaktadır. Sentetik mika daha yüksek saflığa sahiptir ve renk koyu ve kararlıdır. Genellikle ruj ve göz farı uygulamarında tercih edilir. Doğal mika da renk skalası elde edilebilmesi için doğal oksitler ile kaplanmaktadır. Böylelikle daha canlı mika boya renkler oluşturulmaktadır.

Mika Boyanın Kozmetikte Kullanımı

Kozmetik üreticileri üretimini yaptıkları cilt bakım ürünlerine parlaklık ve ışıltı versin diye mica color kullanmaktadır. Ancak mika ile pigment boya karıştırılmaktadır. Aralarında ki fark sedef boya doğal bir ışıltıya sahip iken pigmentler daha mat boyalardır. Ne var ki sedef boya başta doğal sabun üretimi olmak üzere bir çok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle;

  • Doğal sabun üretimi
  • Erit dök sabun üretimi
  • Dudak balsamı ve ruj
  • Krem yapımı
  • Vücut ve saç parıltısı ürünlerinde
  • Göz Farı
  • Tırnak cilası
  • Temel
  • Göz Kalemi
  • Banyo topları
  • Vücut peelingleri
  • Maskara imalatında tercih edilmektedir.

 

Toptan sedef (mika) sarı boya satışları için lütfen iletişime geçiniz. ((0543) 923 1370)

 

 

Sarı mika sabun boyası

Ek bilgi

Kaç kg

10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…