(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 200 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Bergamot Yağı

 30,00 250,00

Bergamot Esansiyel Yağ (Bergamot Essential Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

Origin : Italy (İtalya)

CAS No : 89957-91-5

Üretim Metodu / Method of Production : (Distillation) Distilasyon

Temizle
Stok kodu: BERGAMOT Kategoriler: , ,

Açıklama

BERGAMOT YAĞI

Bergamot Essential Oil

Bergama Krallığı’ndan… Acı Portakal ve Limondan Gelen Tazelik…

Hepimiz modern çağın lokman hekimi olduk. Doğal yaşamın gerekliliklerini yapmak isterken, sokaklarımızın yakınlarında kurulan aktarlardan şişe şişe satılan yağların ne kadar saf ve bitkisel olduğunu, içeriğini bilmeden gittik aldık, yaptığımız ürünlerimizi deneme yanılma yöntemleriyle yapıp atölyelerimizi, evlerimizi kimyasal laboratuvarlara çevirdik… Kimyasını bilmediğimiz hiçbir şeyi ne kullanabiliriz, ne önerebiliriz, ne de ondan düzgünce faydalanabiliriz!

Yapacağımız ürünlerde kaliteli malzeme kullanmanın karşılaşacağımız sonuçlar açısından ne kadar önemli olduğunuz sizlere bir kez daha önemle vurguladıktan sonra, şimdi sizleri bir doğa harikası yağ ile tanıştırmak istiyoruz!

Acı portakal ve limonun melezlenmesi sonrası meydana gelen, kışın çiçek açan, hoş kokulu ekşi acı tadı olan, pek çok mineral, vitamin, antioksidan içeren, Türkiye’de Antalya dolaylarında bolca yetişen Türkçe “Bey Armudu” sözcüğünden gelen, bergamot meyvesinin İtalyanca’ya “Bergamotta” diye geçmesinin sebebi bu meyvenin Bergama Krallığı’yla ilgisi olmasındandır. Şüphesiz geçmişte krallıklarda güzellik iksiri olarak kullanılan, meyve kabuklarından sıkma usulü ile elde edilen Bergamot Yağı, cildimiz içinde birçok harika sonuç yaratacaktır.

Güney Doğu Asya’nın kendine has topraklarına özgü bergamot yüzyıllar içerisinde artık birçok yerde yetişmektedir. İçeriğinde ki narenciye kokusu kadın ve erkek kişisel bakım ürünlerinde tercih edilmekle beraber kullanım alanı çok geniştir. Sabunlarınıza ve kremlerinize hoş bir koku katmak isterseniz Bergamot Yağı size iyi bir alternatif olacaktır. Bergamot Yağı’nı direk değil, hindistancevizi yağı ya da taşıyıcı bir yağ ile kullanmanızda fayda vardır.

Bergamot ağacı da bir narenciye türüdür. Geleneksel Çin tıbbında sıklıkla bahsedilir. Onlar natürel Bergamot Yağı’nı enerji transferinde kullanıyorlar. Saç kökleri için yararlarından söz ediyorlar. Oksijen akışının hızlandırdığını, saç hücrelerinin daha iyi besleneceğini söylerler. Saçları solgun ve yorgun gösteren kimyasal temizleyicilerden arındırır. Saçlara canlılık ve renklerinde parlaklık sağlar. Özelikle saçları kıvırcık yada sert olanlar mutlaka Bergamot Yağlı doğal el sabunlarını denemeliler. Saçlarındaki yumuşaklık ve kolay taranıp şekil almasındaki rahatlığı tadacaklar.

Soğuk presleme yöntemiyle oluşturulan, acı aromatik bir tada ve yeşilimsi kahverengimsi sarı bir renge sahip Bergamot Yağı’nın içeriğine bakacak olursak; çok sayıda antioksidanlar, çok hoş bir koku, bolca vitamin ve mineral çeşitleri, flavonoidler görürüz. Tropikal bir bitki olan bergamot, çok sayıda yağ asidi, çinko, magnezyum, demir, bakır, selenyum, potasyum, fosfor, manganez, kalsiyum mineralleri ile A, E, C, B vitamini ve çok az kalori içerir. Zaten bu yapıya bakıldığında cilt ve saç için gerekli unsurların yada bileşenlerin bir çoğunu karşılamış olmaktadır.

Doğal Bergamot Yağı’nın kötü kokuları baskılama özelliği de vardır. Doğal Bergamot Yağı ile üretilmiş doğal el yapımı sabunların ile alacağınız duş, yararlarını bir tarafa koyun mis gibi kokan bir cilt ve saç ile güne başlamış olmanızı sağlayacaktır.

İşte size bizden Bergamot Yağı ile yapabileceğiniz çok özel bir tarif! 1 çay kaşığı jojoba yağı, 3 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve 5 damla bergamot yağı. Direk cildinize uygulayın. Cildinizin beslenmesine katkıda bulunacaktır. Parlaklık ve canlılık verecektir.

 

Bergamot Yağı ile tarifler

 


Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…