(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Beyaz Balmumu – White Beeswax

 65,00 470,00

Beyaz balmumu (White Beeswax Pellets) . El yapımı kozmetik üretimi içindir.

INCI Cera Flava Wax

CAS No : 8012-89-3

Stok kodu: WHITEWAX Kategoriler: , , ,

Açıklama

Beyaz Balmumu – White Beeswax

Balmumu, bal arıları tarafından üretilen, doğrudan kovandan gelen bir hammaddedir. Arıların bulunduğu coğrafyadaki çiçeklerin renklerine ve cinslerine bağlı olarak renkleri soluk sarıdan koyu kahverengine kadar değişiklik göstermektedir. Sarı balmumu renk ve kokunun sorun olmadığı kozmetik ürünlerde tercih edilmektedir. Ancak beyaz balmumu diğerine nazaran koku içermemektedir. Rengi kırık beyazdan beyaza kadar ton farklılığı göstermektedir. Özellikle, yumuşatıcı, kıvam verici ve stabilize edici olarak cilt bakım ürünlerinde ve kozmetik ürünlerinde kullanılan hammaddeler listesinde her zaman yer almaktadır. Peki Beyaz balmumu (white beeswax) nedir? Ne işe yarar?

Beyaz Balmumu Nedir?

Beyaz balmumu dudak balsamlarında, vücut yağlarında ve balsamlarında sıklıkla tercih edilen bir bileşendir. Rengi beyazdan krem rengine kadar farklılık göstermektedir. Aslında sarı balmumunun rafine edilmiş halidir. Rafine işleminden sonar rengi beyazlar ve kokusuz hale gelir. Özellikle kozmetik formülleri oluştururken bitmiş üründe sarı balmumunun kokusu ve rengi etki etmesin diye beyaz balmumu tercih edilmektedir. Erime sıcaklığı yaklaşık olarak 61-65 °C ‘dedir. Kullanım oranı ürüne göre değişmekle beraber %1-20 arasındadır.

Kullanım alanları ve uygulamaları

Kozmetik ve ilaç endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir hammaddedir. White beeswax, ürünlerde stabilite sağlar. Dolayısıyla pürüzsüz ve tutarlı bir doku oluşturur. İlaç endüstrisinde beyaz beeswax merhem ve balsamlarda tercih edilmektedir. Çünkü erime sıcaklığının yüksek olması bu tarz ürünlerde rahatlıkla kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda emülgatör yada bağlayıcı özelliğide bulunmaktadır. Bununla beraber cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşumuna katkı sağlamaktadır.

Gıda sektöründe de sıklıkla tercih edilmektedir. Plastik ambalajlara alternatif ve çevre dostu olarak doğal ambalaj yapımı için kullanılmaktadır.

Beyaz Balmumu Ne işe yarar?

Renksiz ve kokusuz olmasından dolayı genellikle kremlerde, rujlarda ve losyonlarda kullanılmaktadır. Ürünün rengini ve kokusunu bozmaması için tercih edilmektedir. Sarı balmumu ile karşılaştırıldığında daha yüksek bir erime noktası vardır. Bu da onu merhemler ve balzamlar gibi yüksek sıcaklıklarda stabilite gerektiren ürünler için uygun kılmaktadır.

Kozmetik ürünlerinde kullanılan hammaddeler, kullanım amaçlarına ve sınıflarına göre değişiklik göstermektedir. Sabunaria olara toptan kozmetik hammaddeleri, bitkisel yağlar ve ekstraktların tedariğini sağlamaktayız. Almak istediğiniz ürünler ve miktarlar için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

100 gr, 250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…