(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Ceramide 3 -Seramid 3

 160,00 1.250,00

Ceramide 3 Kozmetik için uygundur.

INCI adı: ISOHEXADECANE, ETHYLHEXTL COCOATE, LECITHIN, PHYTOSPHINGOSINE

Kullanım miktarı – % 1 – 5 arasında kullanılabilir ama genede % 2-3 seviyesinde öneriyoruz.
Yağda çözünür. Suda çözülmesi için emulsiyona uygundur.
Sıcak veya soğuk faz kullanımı;  40 C nin altında kullanılmalıdır.

Stok kodu: CRMD3 Kategoriler: , ,

Açıklama

Ceramide 3

Ceramide Nedir – Seramid Nedir?

Derimiz üç tabakadan oluşmaktadır. En dış katmana Epidermis, orta tabakaya Dermis ve nihayet içteki katmana Endodermis denir. Derimizin en dış katmanını oluşturan Epidermis ektodermden meydana gelmektedir. Endodermal tabaka deri altı dokularını ve yağ hücrelerini barındırmaktadır. Dolayısıyla bu tabakanın ürettiği salgılar cildin kurumasını önlemektedir. Öyleyse bu salgıların görevi cildin nemli kalmasını sağlayan seramidleri, hyaluronik asitleri ve üçlü lipidleri birleştirmektir. Ceramide derimizin bileşiminin %52’sinden fazlasını oluşturmaktadırlar, dolayısıyla cildinizin nasıl göründüğünü belirlemede hayati bir rol üstlenmektedirler. Seramidler ciltteki suyu hapsederek trans-epidermal su kaybının çok hızlı gerçekleşmemesi için çalışırlar. Bundan dolayı derimizi dış etmenlere karşı nemli ve canlı kalmasını sağlayan bileşenlerden biri Seramidlerdir. Eksikliğinde cildi koruyan bariyer tam anlamıyla oluşamamakta ve cildimiz kurumaktadır. Bunun bir sonucu olarak ta derimizin gerginliği azalmaktadır. Gerginliği azalan deri kurur ve çatlar dolayısıyla yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklar ortaya çıkar.

 

Ceramide Etkileri Nelerdir?

–              Yaş ilerledikçe seramid vücutta azalmaya başlar. Dolayısıyla eksikliği hyaluronik asitleri ve üçlü lipidlerin birleşmesi ile oluşan bariyeri güçsüz bırakır.  Ceramide içerikli ürünler cilt bariyerinin onarılmasına etki eder. Bu etki cildimizin nemini korunmasına ve dengelenmesine yardımcı olur

–              Onarılan bariyer tabakası kırışık oluşumunu yavaşlamasına yardımcı olur. Bu da yaşlanma belirtilerinin kontorol edilmesi demektir.

–              Kremler ve serumlar kuru cildi nemlendirmede etkilidir.

–              Seramid bazlı kremler cildi korumaya yardımcı olur.

–              Ceramide yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

–              Yatıştırıcı özelliğinden dolayı tahrişin oluşmasının önlenmesine etki eder.

–              Cilt dokusunun iyileşmesine yardım eder. Bu etkiyi epidermisin yeniden restorasyonunu gerçekleştirerek yapar.

 

Ceramide Kozmetik Ürünlerinde ki Kullanım Amacı;

–             Cilt üzerinde bariyer oluşturur dolayısıyla nemi korur.

–              Onarılan bariyer kırışık oluşmunu yavaşlatır. Böylelikle yaşlanma belirtilerini iyileşir.

–              Cilt için koruyucu bariyer oluşturulmasına yardımcı olur.

 

Ceramide

–              Losyonlar

–              Kremler

–              Serumlar

–              Jeller

–              Köpük yapımında kullanabilirsiniz.

 

Seramidin en iyi takım arkadaşı hyaluronik asittir. Bu iki ürünü içeren krem, losyon ve serumlar cildin nemli kalmasında çok etkilidirler.  Formüllerinizde kullanacağınız bu iki nemlendirici özelliğe sahip hammaddeler ürünlerinizde doğru formulüze edildiği vakit, sonuçları sizi memnun edecektir.

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…