(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

İpek Proteini – Hydrolyzed Silk Protein

 155,00 590,00

Silk Peptide. Kozmetik üretimi içindir.

INCI name: Hydrolyzed Silk Protein

CAS Number: 96690-41-4

Stok kodu: IPEK Kategoriler: , , ,

Açıklama

İPEK PROTEİNİ NEDİR? ( Hidrolize İpek Proteini – Silk Protein )

Yapı olarak cildimizdeki kollajenlere çok benzer. İpek proteini, içeriğinde ki serisin ve fibroin cilt bakımı ürünlerinde etkinlik sağlayan iki özel proteindir. Fibroinin içeriğinde yüksek miktarda glisin ve alanin bulunmaktadır. Glisin, vücutta yüksek oranda  kolajen konsantrasyonuna sahip bir protein üretir. Bu sebeple glisin cilt hasarını onarmada etkili rol oynar. Alanin, cildi besleyen bir amino asittir. Dolayısıyla cildin dolgun ve pürüzsüz görünmesinden sorumludur. İpek, dut ipekböceğinin lavralarından elde edilen protein yüklü bir lifter. Anavatanı Çin’dir. Ne var ki dut yapraklarının antioksidan olarak zengin olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla hidrolize ipek proteini de zengin içeriğe sahiptir. Silk protein insan dokusuna benzer olması onu kozmetik sektöründe önemli bir yere getirmiştir.

Silk Protein Özellikleri

Hidrolize İpek Proteğinin derimizi oluşturan kolajen liflerine benzerliği ile dikkat çekmektedir. Bununla beraber Kolajen gibi hareket ederek cilt elastikiyetinin artmasına yardımcı olur. Dolayısıyla yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda cilt hücrelerinin işleyişini hızlandırır, yenilenmesine katkı sağlar. Bunun sonucunda cildimiz pürüzleşip, sıkılaşmasına etki eder.

İçeriğinde iki spesifik protein bulunmaktadır. Bunlar; serisin ve fibroindir. Ama ikisinin farklı görevleri vardır. Serisin derinin nemli kalmasından sorumludur. Fibroin ise cilt hücrelerini onarmaktan. Aynı zamanda nem seviyelerini dengelemeye katkı sağlar.

Cilt bakım rutininize eklemek için nedenler?

  • İçerisinde çok miktarda amino asit bulunur. Ne var ki bu amino asitlerin on kadarı cilttekilere benzerdir. Böylelikle vücuda girdiği anda cilt hücrelerince hemen emilmektedir.
  • İpek proteini insan vücudunda yeralan Keratine çok benzemektedir. Keratin proteinin üretimine etki eder.
  • Aşırı melanın oluşumunu engeller. Sonuç olarak cilt leke oluşumunu azaltır.
  • Vücutta doğal nem koruma işlevi görmektedir. Böylelikle cildin nemini kaybetmesini engellemektedir.

Hidrolize İpek Proteğini Kullanılmasının Faydaları Nelerdir?

Yukarıda bahsettiğimiz etki mekanizmalarından dolayı ipek proteini kullanıldığı kozmetik ürünlerinde aşağıda ki etkileri sağlar;

–              İpek proteini, cildin su dengesini korumak için su kaybını azaltır

–              İçeriğindeki amino asitler vasıtasıyla kolajen seviyesini arttırır

–              Hücre yenilenmesini destekler

–              Peeling yapar ancak çok fazla değildir.

–              Güneş ve dış hava koşullarına karşı cildi korumaya yardımcı olur. Böylelikle derinin kurumasını ve yıpranmasını engeller.

–              Keratin oluşumunu destekler.

Hidrolize İpek Proteğinini Formüllerde Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

–             Ilık suda çözebilirsiniz.

–            İpek proteini önerilen kullanım aralığı %2-5 arasıdır

–              pH çalışma aralığı 5-7

–              Max 40 Santigrat derece altında ki karışımlara eklenmelidir.

İpek proteğini harika bir nemlendiricidir. İpek Proteğini iltihaplı ve kırmızı renkteki ciltleri yatıştırdığı gözlenmiştir. Sonuç olarak bu işlevini hücre metabolizmasını arttırarak ve kan dolaşımını teşvik ederek gerçekleştirmektedir.

İpek proteini nerelerde kullanılır?

  • Şampuan,
  • Saç Kremi,
  • Vücut Losyonu,
  • Vücut Kremi,
  • Tırnak bakımı vb kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılmaktadır.

Doğal kozmetik hammaddeleri tedarikçisi olarak, parekende İpek Proteini satın alabilirsiniz. Ancak daha fazla miktarlarda toptan ipek proteini satın almak istiyorsanız satış danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Ek bilgi

Kaç kg

20 gr, 50 gr, 100 gr

Hoşunuza gidebilir…