(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Kaolin Kili

 19,00 70,00

Kaolin kili (Kaolin Clay). Kozmetik ve sabun üretimi için uygundur.

Origin : Italy (İtalya)

CAS No : 1332-58-7

Açıklama

Kaolin kili nedir?

Killer yıllarca süren kayaların aşınması sonucu oluşmuştur. Her kilin bulunduğu coğrafyada ki toprak özelliğine göre türleri farklılık göstermektedir. Zaten bir kili diğerinden ayıran en önemli özelliklerden biri içerdiği minerallerdir. Kaolinde bilinen en eski killerden biridir. İlk olarak kaolin clay Çin anakarasında kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple Kaolin ismini keşfedildiği yer alan Kao-ling’den almıştır. Çinde bulunan bu değer şuanda tüm dünyada farklı sektörlerde kullanılıyor. Dolayısıyla üretim olarakta dünyanın bir çok yerinde üretilmektedir.

Renk olarak beyazdır ancak başka tonlarda da olabilir. Yapı taşını oluşturan kaolinit minerali nötr pH vermektedir. Kozmetik sektöründe killer genellikle toz formunda başlar. Daha sonra yağlar ve sıvılarla birleştirilip macun haline getirilir. Böylelikle besleyici kremler, maskeler bu aşamalardan geçmiş olur.

Yapı olarak yumuşak bir dokuya sahiptir aynı zamanda silica dioksit açısından zengindir. Cilde nazik davranır, diğer killer gibi kurutmaz. Eğer cildiniz hassas ve olgun ise kaolin tam size göre bir seçenektir.

 

Özellikleri

–              Nispeten cildimizin pH seviyesine yakındır. Dolayısıyla cilt yüzeyindeki kiri temizlemede çok etkilidir.

–              Kaolin clay cildinizi detoksifiye edebilir. Böylelikle kirlenmiş ve tıkanmış gözenekler bakımından deriyi rahatlatır.

–              Cildimizdeki fazla yağı emer. Dolayısıyla yağ üretiminin dengelenmesine yardımcı olur.

–              Sivilcelerle savaşır ve iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olmaktadır. Az da olsa antiseptiktir.

–              Kaolin kili mükemmel bir eksfoliyanttır.

–              Hassas cilde sahip olanlar için uygun yapıdadır. Çünkü düşük pH’lı ve yumuşak bir yapıdadır. Cildimize nazik davranır.

–              Cildi sıkılaştırır ve aynı zamanda cilt tonunu dengeler.

 

 Nerelerde kullanabilirsiniz?

  • Kaolin kili en çok maske yapımında tercih edilmektedir. En basit şekli ile su ve kili karıştırarak maske yapabilirsiniz. Daha sonradan ekleyeceğiniz yağlar ile birlikte maskenizi geliştirebilirsiniz.
  • Şampuan, sıvı sabun ve saç kremlerine eklenebilmektedir. Saçları beslediğinden dolayı saç bakım ürünlerinde tercih edilmektedir.
  • Scrubslarda son zamanlarda sıkça kullanılmaktadır.
  • Sabun yapımında sevilen bir hammeddedir. kaolin kilinden yapılan sabunlar çok sevilmektedir.

Önerilen Kullanım:  %0,5-50 oranında kullanılabilir.

NOT:  Kili metal aletlerle karıştırmayın. Daima plastik, cam, seramik veya ahşap mutfak eşyaları ve saklama kapları kullanın.

Toptan olarak Kaolin Kili satın alabilirsiniz.

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…