(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Peg 40 (Hidrojenize Hint Yağı – HCO)

 80,00 290,00

Cas no: 61788-85-0
Incı Name: PEG 40 Hydrogenated Castor Oil

Stok kodu: PEG40 Kategoriler: , ,

Açıklama

PEG 40 (Hidrojene Hint Yağı) Nedir? Ne işe yarar?

PEG-40 nedir? Hidrojene hint yağı, kozmetik sektöründe çözücü, yumuşatıcı, emülgatör, yüzey aktif maddesi olarak işlev görmektedir. Hem yağda hem de suda çözünebilen farklı bir bileşendir. Fiziksel görünümü beyaz ila sarımsı renktedir. Aynı zamanda yarı katı haldedir. Hint mumu olarakta bilinmektedir. Peg 40 elde edilmesi için hint yağına hidrojen eklenerek erime sıcaklığı arttırılmaktadır. Hydrogenated castor oil, cilt bakım ve kozmetik endüstrisinde nemlendiriciler, şampuanlar, saç kremleri ve temizleyicilerin üretimininde sıklıkla kullanılmaktadır. PEG 40 ne işe yarar?

Hidrojene hint yağı (Peg 40) ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Cilt yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Böylelikle cildin nemini hapsederek, nem kaybına karşı bir kalkan oluşturmaktadır. Trigliseritler ve oleik asit, risinoleik asit ve linoleik asit gibi yağ asitleri açısından zengindir. Aynı zamanda Hydrogenated castor oil, yumuşatıcı ve emülgatör olarak ta tercih edilmektedir. Bununla beraber iyi bir temizleyicidir. Cilt üzerinde ki yağ ve kirleri su ile temizlemesi ile bilinmektedir.

Kozmetikte  kullanımının faydaları nelerdir?

  • Nemi koruma ve tutma özelliğinden dolayı cildi yumuşak ve dengeli olmasına yardımcı olur.
  • Emülgatör olarak kullanıldığında kullanılan ürüne stabilite katmaktadır.
  • Kullanılan formüllerde bileşenlere homojen karışım imkanı vermektedir.
  • Antioksidan içerikleri ile yaşlanma karşıtı görev görmektedir.
  • Cildi temizler. Deride oluşan yağ ve kiri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

 

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

250 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…