(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Balmumu (Beeswax)

 45,00 350,00

Balmumu. Parafin içermez. El yapımı kozmetik üretimi içindir.
INCI: Cera Flava Wax
CAS Number: 8012-89-3
Melting point: 63°-64° C

Stok kodu: WAX01 Kategoriler: , ,

Açıklama

Balmumu (Beeswax)

Balmumu arılar tarafında yapılır ve doğal bir üründür. Eski çağlardan beri bir şekilde insanların hayatlarında hem gıda hem de kozmetik olarak yer edinmiştir. Mesela Mısırlılar balmumunu saçları için, Romalılar ise nemlendirici olarak kullanırlardı. Bal mumu gıda maddesi dışında kozmetik sektöründe sıkça kullanılmaktadır. Beeswax bu kadar sıkça tercih edilmesinin nedenlerinden biri kıvam arttırıcı olması, diğeri saçlara ve cilde olan faydalarıdır. Peki Balmumu Nedir?

Balmumu Nedir?

Arılar tarafından üretilen bir kimyasal karışımdır. Arıların karın bölgesinde balmumu bezleri vardır.  12-18 günlük yaşta iken hava ile temas ettiğinde sertleşen bir sıvı salgılarlar. Balmumu salgılamalarının amacı yavru yetiştirmek, bal ve poleni depolamak içindir. Formu Kristal şeklindedir. Tipik kokusu propolis, polen ve balın cinsine göre değişir. Bal mumu suda çözünmez. Ancak eter, aseton, benzene ve ksilol de çözünebilir.

Kozmetikte daha çok emülsiye edici olarak tercih edilmektedir. Dolayısıyla krem, ruj ve stick üretiminde sevilen bir hammaddedir.

Kozmetikte Kullanımı

Krem ve losyonlarda kullanıldığı zaman cildi örten bir katman oluşturur. Bu dış etkilere karşı cildimizi korumaya yardımcı olur. Cildimiz üzerinde oluşturmuş olduğu katman diğer kimyasallar gibi cildimizin hava almasını engellemez. Losyon ve kremlerin içeriğinde yer alan balmumu doğal yolla katılaşmalarını arttırır. Bundan dolayı oda sıcaklığında katı durumda olan balmumu yüksek erime noktasına sahiptir.
Özellikle nemlendirici ve yumuşatıcı özelliğinden dolayı doğal bakım ürünlerinin içeriklerinde sıkça yer alır. Aynı zamanda cildin üzerinde bir katman oluşturarak derimizi uzun süre nemli ve parlak tutar. Bundan dolayıdır ki dudak balmlarında sıkça kullanılmaktadır. Kuru ve tahriş olmuş ciltleri rahatlama özelliği bulunan Beeswax içeriğinde bol miktarda A vitamini içerir. Havada ki nemi çeker, cildimizin ve saçlarımızın kurumasına izin vermez.

Beeswax sadece cildimiz ve dudaklarımız için değil daha güçlü ve parlak saçlarımız içinde kullanabiliriz. Saçlarımıza uyguladığımız vakit saçlarımızı nemli tutar ve nemin saçtan çıkmasını engeller. Aynı zamanda saç dökülme problemlerinizi azalttığı gibi saç uzamasına da yardımcı olmaktadır. Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde tahriş var ise yada alerjik bir cilde sahipseniz ve kimyasallar kullanmak istemiyorsanız bal mumu içerikli doğal ürünleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ya da kendiniz evde çok basit bir şekilde , tamamen doğal ve sizin el emeğinizle kremler, balsamlar üretebilirsiniz.

Sonuç olarak balmumu özellikle doğal kozmetik sektörünün vazgeçilmez hammaddelerinin başında gelmektedir. Dolayısıyla sizlerinde ev de yapacağınız doğal krem ve balsamlarınızda sıkça reçetelerinizde yer alacaktır.

Toptan Balmumu Satışı

Eğer alım miktarı yüksek ise lütfen bizimle iletişime geçin. Balmumunu kalıp ve tane olarak satışımız mevcuttur.

tarifler

 


Ek bilgi

AğırlıkYok
Kaç kg

100 gr, 500 gr, 1 kg

Hoşunuza gidebilir…