(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 350 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Buğday Yağı

 17,00 125,00

Buğday yağı (Wheat oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

INCI : Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil

Origin : Turkey (Türkiye)

CAS No : 68917-73-7 / 84012-44-2

Üretim Metodu / Method of Production : Maceration (Maserasyon) / Olive Oil (Zeytinyağı)

 

Temizle
Stok kodu: BUG01 Kategoriler: , ,

Açıklama

BUĞDAY YAĞI

Hiç şüphe yok ki, buğday tüm dünyadaki temel besin maddelerinin en önemli sembolüdür. Ekmeğin ve diğer birçok unlu mamulün hammaddesi olan buğdaydan elde edilen Buğday Yağı’ da içerdiği vitamin, mineral ve aminoasitler bakımından son derece zengin bir besin maddesidir. Buğday özünden elde edilen Buğday Yağı vücudumuzun, saçlarımızın cildimizin faydaları ile bilinen en önemli dostudur.

Buğday’da B, D, E vitamini yanında saçlara canlılık veren keratin hammaddesi bulunmaktadır. İşte bu yüzden Buğday Yağı ile yapılmış bir doğal şampuan ya da sabunla saçlarımızı yıkadığımızda istediğimiz o parlaklık ve ışıltı gelecektir.

Buğday Yağı en fazla E vitamini içeren yağdır. E vitamini’nin cildimize faydalarını bilmeyen yoktur. E vitamininin faydalarından biri de güçlü bir antioksidan olması özelliğidir. Buğday Yağı’nın %28’i protein içerir. Bu da bu özellikli yağın muhteşem bir protein kaynağı olduğunu gösterir. Çünkü vücudumuzun temel yapı taşlarından biri olan protein, hücrelerimizi besler ve yeni hücre oluşumumuzu destekler. Buğday Yağı ile yapılan ürünler hiç şüphesiz cildimizde istediğimiz canlılığı, yumuşaklığı, temizliği ve doğallığı sağlayacak, saçlarımızı her zamankinden özenli ve bakımlı olmasını destekleyecektir.

Birçok doğal reçetelerin ana malzemesi olarak karşımıza çıkan doğal yağlar, güzellik için doğal çözümler arayanların her zaman ilk tercihlerinden biri olmuştur. Faydaları saymakla bitmeyen buğday basit değirmen taşlarıyla una çevrilebileceği M.Ö 9000’li yıllarda keşfedilmiştir. 1940’lı yıllarda değirmenler unu zenginleştirmeye başlamıştır. Buğday özünden elde edilen Buğday Yağı’ da o günden bu yana pek çoğumuz için doğal ürünlerimizde kullandığımız malzemelerimizin en başında gelmiştir.

Buğday Yağı güzellik meraklılarının son zamanlarda kullandıkları kozmetik ürünlerinin içeriğinde sıkça karşımıza çıkacak doğal bir antioksidandır. Cildimizi besler, canlandırır ve nem kaybını önler.

Doğal bir yüz temizleyicisi olan Buğday Yağı yüzümüzü kurutmaz, nemi tutar, cilt sorunlara neden olacak aşırı sebumdan cildi korur, aynı zamanda gözenekleri tıkamaz. Sadece cilt için değil saçlar içinde besleyici özellikleri bulunan Buğday Yağı çoğu zaman şampuan ve kremlerin içine karıştırılarak da kullanılır.

Afrikalı kadınların daha yumuşak ve kolay taranabilir saçları olması için Buğday Yağı’nı birçok saç bakım maskelerinde ve kremlerinde tercih ediyorlar. Sonuç ise daha hacimli ve sağlıklı saçlar! İçeriğinde çokça linoleik asit bulunan Buğday Yağı bu özelliği ile saçlarda harikalar yaratabiliyor. Hiçbir şey yapamasanız bile Susam Yağı ile yapacağınız karışımı saçlarınızda uyguladığınızda farkı fark edeceksiniz. B6, folik asit ve E vitamini Buğday Yağı’nın diğer güçlü silahları. E vitamini cildi nemlendirir, antiaging etki gösterir, B vitamini ciltte meydana gelen hasarın onarılmasına yardımcı olur. Kuru ve yıpranmış ciltler için vazgeçilmez bir yardımcı olan Buğday Yağı’nı siz de çok seveceksiniz…

Ek bilgi

Kaç ml

20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml

Hoşunuza gidebilir…