(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Çinko PCA – Zinc PCA

 60,00 200,00

inci name: ZINC PCA

pH :  5.0 – 6.0

Çözünürlük :  Suda çözünebilir

Kullanım oranı: %0.1- %2

Stok kodu: ZNPCA Kategoriler: , , ,

Açıklama

Çinko PCA – Zinc PCA Nedir?

Çinko PCA yada Zinc PCA adını duymadıysanız bundan sonra sıklıkla cilt bakım ürünlerinin içeriğinde göreceksiniz. Çünkü bu bileşen Kozmetik sektörünün parlayan yıldızı olarak son yıllarda popülerliğini arttırmıştır. Çinko Pca Nedir? Özellikle nemlendiricilerde ve cilt maskelerinde kullanılmaya başlayan bu içerik git gide daha yaygın olarak cilt bakım ürünlerinin aranan kozmetik hammaddesi olmaktadır. Çinko tuzu olarakta adlandırılan Çinko (Zinc) PCA cildimizin en dış katmanında bulunan bir moleküldür. Çinkodan elde edilmektedir. Güçlü bir nemlendirici aynı zamanda sivilce ve akneye karşı üretilen ürünlerin yeni içeriğidir.

Faydaları nelerdir? Ne için kullanılır?

Cilt bakımı ürünleri için kullanıcağınız bileşenler önemlidir. Bunları doğru bir şekilde seçmek ve yeterli oranlarda kullanmak ürünlerinizin daha etkin olmasına yardımcı olmaktadır.Çinko PCA, Hyaluronik asite benzer bir şekilde güçlü bir nemlendirici olarak bilinmektedir. Hasarlı ciltleri iyileştirme yeteneği vardır. Cildinizde ki suyun buharlaşmasını engelleyerek nem dengesini korumaktadır. Fazla sebum salgısını azaltmaya yardımcı olur. Bununla beraber kızarıklıkları azaltma eğilimi vardır. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda kolajen üretimini desteklediği ortaya çıkmıştır.

Zinc PCA formüllerde ne amaçla kullanılır?

Çinko PCA’nın formüllerde kullanım amacı bir kaç yönlüdür. Bunlar;

  • Nemlendirici
  • Antimikrobiyal
  • Pürüzsüzleştirici
  • Cilt bakımı

Çinko PCA ne işe yarar?

  • Zinc Pca, Sebum üretimini dengeler. Cildin yağ oranının fazla olması gözeneklerin tıkanmasına sebep olmaktadır. Böylelikle siyah ve beyaz noktalar oluşabilmektedir. Bu bileşen sebum dengesini sağlayarak bu oluşumları engellemektedir.
  • Akneli ciltlerde genellikle iltihaplanma eşlik etmektedir. Bunun sonunca bu durum kızarıklığa ve şişliğe sebep olmaktadır. Çinko PCA, cildin sakinleşmesine ve yumaşatmasına yardımcı olmaktadır.
  • Genel olarak sivilce ile bağlantılı olan Propionibacterium aknenin (P. akne) büyümesi sonucunda iltihaplanmalar meydana gelebilmektedir. Sivilce karşıtı içeriklerde bu duruma karşı tercih edilmektedir.
  • Yara iyileşmeleri ve izlerine karşı kullanılmaktadır. Bu bileşen sayesinde, cildin doğal iyileşme süreci hızlanmakta ve yara izleri azalmakktadır.
  • Serbest raikallere karşı cildin savunmasını güçlendirir. Serbest radikaller özellikle sivilcelerin iltihaplanma sürecini hızlandırmaktadır.
Özet – Toptan Çinko PCA

Antimikrobiyal özellikleri sayesinde ciltteki mikropların temizlenmesinde ön plana çıkmaktadır. Yaşlanma karşıtı özellikleri vardır. Çünkü cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetinin azalmasına dolayısıyla ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olmaktadır. Saç bakım ürünlerinde de bu özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir. Özellikle yağlı saçların sebum üretimini dengeleyerek daha pürüzsüz ve nem dengesini bulmuş saçlara sahip olunmasına yardımcı olmaktadır.

Toptan Çinko PCA alımlarınız için lütfen müşteri temsilcimizle iletişime geçiniz. Satışını yaptığımız kozmetik hammaddelerinin analiz, msds ve tds raporları mevcuttur.

 

 

 

Ek bilgi

Kaç kg

50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…