(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Sabun Boyası – Gümüş

 22,00 70,00

Doğal sabun sedef (mika) boyası. Doğal sabunlarınızı renklendirin.

Açıklama

Gümüş Sedef Boya – Mika Boya Nedir?

Işıltılı grinin en güzel tonu olarak tanımlansa da, “kurşuni” ve “metalik gri” olarak da adlandırılmaktadır. Gümüş Mika Boya kullanılarak hazırlanmış bir sabun yada banyo topuda detaylarıyla kendini hemen göstermektedir. Renk olarak literatürde parlaklığın,enerjinin, refahlığın, prestij ve zenginliğin sembolü olarak sofistike bir renk olarak görülmektedir. Ayrıca, rahatlatıcı, sakinleştirici ve arındırıcıdır. Renk psikolojisinde gümüş rengi “bir yansıma zamanını, ilerleyiş yolunu ve aydınlanmış yolda bir yön değişikliğini ifade etmektedir. Gümüş Sedef Boya, içeriğinde ki mika, parlaklık ve ışıltı vermektedir. Peki mika boya nedir? Aynı zamanda sedef boya olarakta adlandırılmaktadır. Mika elde etmek için silikat mineralleri taştan özel bir yöntem ile çıkarılmaktadır. Daha sonra mica color kullanım amacına göre boyutlandırılması gerekmektedir. Böylelikle çeşitli boyutlara sahip ince toz halini almaktadır. Bununla beraber doğal kökenli olduğu için doğal ve organik kozmetik hammaddeleri listesinde tercih edilmektedir. Sedef boyaların kozmetikte kullanımı farklılık göstermekle beraber doğal sabun üretiminde, erit dök sabun üretiminde ve krem yapımında sıklıkla tercih edilmektedir.

Mika tozu nasıl renlendirilir?

Mika doğal mineralden üretilmektedir. Ancak sentetik olarak laboratuvar ortamında da yapılmaktadır. Doğal versiyonları muskovit mineralinden üretilmektedir. Muskovit minerali aynı zamanda kuvars ile aynı ailedendir. Sentetik olanları floroflogopit adı verilen muskovit mineralinin laboratuvarda oluşturulan versiyonundan yapılmaktadır. Fakat doğal yöntem ile sentetik yöntem arasında biraz farklılıklar olmaktadır. Sentetik mika daha yüksek saflığa sahiptir ve renk koyu ve kararlıdır. Genellikle ruj ve göz farı uygulamarında tercih edilir. Doğal mika da renk skalası elde edilebilmesi için doğal oksitler ile kaplanmaktadır. Böylelikle daha canlı renkler oluşturulmaktadır.

Mika Boyanın Kozmetikte Kullanımı

Kozmetik üreticileri üretimini yaptıkları cilt bakım ürünlerine parlaklık ve ışıltı versin diye mica color kullanmaktadır. Ancak mika ile pigment boya karıştırılmaktadır. Aralarında ki fark sedef boya doğal bir ışıltıya sahip iken pigmentler daha mat boyalardır. Ne var ki sedef boya başta doğal sabun üretimi olmak üzere bir çok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle;

  • Doğal sabun üretimi
  • Erit dök sabun üretimi
  • Dudak balsamı ve ruj
  • Krem yapımı
  • Vücut ve saç parıltısı ürünlerinde
  • Göz Farı
  • Tırnak cilası
  • Göz Kalemi
  • Banyo topları
  • Vücut peelingleri
  • Maskara imalatında tercih edilmektedir.

 

 

 

 

gümüş mika sabun boyası

Ek bilgi

Kaç kg

10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr, 250 gr

Hoşunuza gidebilir…