(0543) 923 1370

1-3 günde kargoda / 1000 TL ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsizdir (toptan sabunlar hariç)

Hyaluronik Asit Düşük Molekül (Sodyum Hyaluronat)

 200,00 1.550,00

Hyaluronik Asit (HA) sodyum tuzu (Sodium Hyaluronate). Kozmetik üretimi içindir.

Stok kodu: HYALURON Kategoriler: , ,

Açıklama

Hyaluronik Asit Düşük Molekül (Sodyum Hyaluronat)

Sodyum hiyalüronat, hyaluronik asitten elde edilen suda çözünür bir tuzdur. Hücrelerde su deposu görevi görmektedir. Hatta gözler, eklemler ve cilt de dahil olmak üzere vücutta doğal olarak bulunmaktadır. Sodyum hiyalüronat su moleküllerini hapsederek çalıştığından tüm cilt tipleri için idealdir. Öyleyse Sodyum Hyaluronat, cildimizin nemli kalmasında önemli rol oynamaktadır. Cildimizde ki Hyaluronik asit, kozmetik formüllerinde ki ile aynı değildir. Çünkü cildimizde ki glikozaminoglikan maddesidir. Bu madde derimizi esnek ve nemli tutmasına yardımcı olmaktadır. (Düşük Molekül Hyaluronik Asit )

Yaşlandıkça hyaluronik asit üretimi azalır;

Genç iken cildimiz bol miktarda  hyaluronik asit üretmektedir. Bu durum cildimizin daha dolgun ve yumuşak olmasını sağlamaktadır, Ancak yaş ilerledikçe hyaluronic asit üretim seviyesi düşer. Sonuçta zamanla cildimiz daha az esnek ve daha pürüzlü bir görünüme kavuşur.

 

Kozmetik formülasyonlarda hyaluronik asit büyüklüğünün önemi?

Sodyum hiyalüronatın moleküler ağırlığı, kozmetik formüllerde en iyi sonuçları elde etmek için önemlidir. Düşük Molekül Hyaluronik Asit daha derin emilimi olacaktır.Ancak genç kişiler için üretilen kozmetik ürünlerinde kullanılması fayda sağlamayacaktır. Çünkü gençlerin vücudu yüksek oranda üretim yapabilmektedir. Öyleyse yaşlanmış ve çok kuru ciltler için düşük molekül ağırlıklı daha etkilidir. Yüksek molekül ağırlıklı olan ise tüm cilt tipleri için kullanılabilmektedir.Çünkü daha az emilimi olacağı için cilt üzerinde nemi tutan bir bariyer görevi görür.

Sodyum hiyalüronat, saç tellerini UV gibi zararlı çevresel stres etkenlerine karşı korumaktadır. Ek olarak, sodyum hiyalüronat saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur, pul pul dökülmeye azaltır. Zayıf saç tellerinin esnekliğini ve yumuşaklığını arttırır.

Kozmetik üretimlerinde her iki molekülü ayrı ayrı da kullanmaktadırlar. Hatta her ikisinide amaca uygun şekilde karıştırıp üretim yapılmaktadır.

 

Kozmetikte Kullanımı

  • Cilt bakım ürünleri :Nemlendirmeyi artırmak, cilt bariyerini desteklemek ve hatta kuru cilt tiplerini rahatlatmak için tasarlanmış temizleyiciler, nemlendiriciler, kremler, serumlar ve ürünler.
  • Yaşlanma karşıtı kozmetik ürünlerde. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için tasarlanmış serumlar, kremler ve ek olarak losyonlarda kullanılmaktadır.
  • Saç bakım ürünlerinde. Saç maskeleri, serumları ve jöleler
  • Makyaj malzemelerinde. makyaj çıkarıcılar, kapatıcılar, tonerlerde ayrıca sıkılaştırıcılarda.

 

Sodyum hiyalüronat tipik olarak %0,5 – 2 seviyesinde kullanılmaktadır. Güvenli bir şekilde 60°C’ye kadar ısıtılabilir.

 

Dış görünüşBeyaz veya Kirli Beyaz Toz
KokuKokusuz
pH (%0,1 su çözeltisi)5.5-7.5
çözünürlükSuda çözünür

 

/ sodyum asetil hiyalüronat / hyaluronic acid.


Ek bilgi

Kaç kg

5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr

Hoşunuza gidebilir…